lördag 23 februari 2013

DVD Recension - TRX Core Strength vol. 1

Har kört igenom TräningsDVDn TRX Core Strength vol. 1.

Du får två stycken olika träningsprogram och dessutom en guide i hur du hanterar och sätter upp din TRX (slynga). Introdelen går igenom hur du kan modifiera programmet för att det skall passa dig och dessutom har de ett test (60 s planka) som ser om du klarar av att köra hela programmet utan bara köra de övningar där man inte har fötterna i slyngorna..

Du får också en inplastad "folder" med övningarna som du kan ta med dig till gymmet om du inte följer DVDn hemma.

På många av de andra TRX filmerna så börjar man med text om att man inte får kopiera och att "medical disclaimers". Denna text måste man då se varje gång man sätter in skivan, men på denna så fanns detta inte, vilket var väldigt skönt.

Varje program består av 6 övningar som du gör i 60 s. Dessutom gör man en kortare uppvärmning. Programmen är ca 12 min styck, men man kan ju köra dem flera varv om man vill. I några av de andra TRX DVDerna jag sett så har de lagt in filmer där de går djupare in på varför hur du gör övningarna, men det fanns inte på denna DVD. Men man kan välja övningar att se på var för sig om man vill.
Gillar de flesta övningarna i sig och vissa är riktigt tuffa, men att kalla denna DVD för Core Strenght är inte riktigt rätt enligt mig då 10 av de 12 övningarna är för magen (och några mestadels för den raka magmuskeln) och bara en jobbar med baksidan av kroppen och en annan med sidan. Så ett lämpligare namn hade varit Ab Strength. Men om du letar efter en DVD med magövningar och har tillgång till slyngor (TRX, Redcord, Junglegym eller liknande) så rekommenderar jag denna DVD.

Köpte den på Motion.se, men nu hittar jag den inte där. Kostade 350 kr-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar