torsdag 14 februari 2013

Nya gummiband till gymmet

Dagens lunchträning
3 min rodd i medeltempo
1 min maxrodd: "bara" 314 m

3 varv
20 Pull-up (strikta och med gummibandshjälp när jag inte orkar fler)
7-8 Enbens knäböj på BOSU
60 s bröststretch

Sedan 3 varv
6-8 Knästående enhandsrodd 25 kg
6-8 Benspark i maskin (65 kg)
6-8 Sittande legcurl i maskin (50 kg)

Vi har köpt in nya gummiband från HE Fitness, så nu har vi flera olika storlekar så att man kan ändra hur mycket hjälp man får i pull-up. De hade tyvärr slut på sitt gröna band, vilket jag tror är bäst för de som är helt nybörjare på pull-up. Annars fungerar det lila och det svarta bra om man ligger lite närmare att klara dem. Man kan ju också kombinera ihop dem för att få rätt motstånd. När jag var som tröttast körde jag med lila, svart och blått. De har annars ett bra specialpris på sina 3 lättaste band (449 kr).
Man kan ju även använda gummibanden till att öka/minska motståndet i andra övningar som bänkpress, armhävningar, benböj och dips. Finns ju också flera olika mobilityövningar man kan använda dem till.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar