torsdag 7 februari 2013

Restriktioner i min träning :(

Igår så var jag hos en av våra sjukgymnaster (han som har hand om alla idrottskador) och kollade min rygg. Har ju haft känningar av den sedan december.Efter lite undrsökningar där jag kände av ryggen både vid sidböjningar, bakåtböjningar och rotationer så kom han fram till att jag nog har problem med en disk i bröstryggen. Så nu fick jag lite restriktioner i min träning. Inga tunga lyft där vikten påverkar ryggpelaren nedåt, inga hopp/löpning och inga rotationer. Så nu blir det att tänka till lite för att få till en bra träning för kroppen.

Dagens träning blev lite hattig då jag var tvungen att ta hand om en patient som mådde lite dåligt då denne inte ätit ordentligt (blev antagligen ett blodsockerfall).

Hur som helst så började jag med 2000 meter rodd så snabbt som möjligt.
Tiden blev 7 min 22 s, vilket bara var 2 sek sämre än mitt rekord. Blir lite irriterad då man ju vet att man säkert kunnat hålla lite högre tempo i någon del av "loppet". Hade varit kul att slå rekord.
Har en kompis som var med på rodd SM och hann rodde distansen på 6 min 36 s om jag kommer ihåg rätt (han var med i den öppna klassen och vann i sin åldersgrupp).

Efter det så försvann det ca 20 min då jag tog hand om patienten.Tappade tyvärr lite värme.

Jobbade lite med foamrollern på benen (säte, insida lår och framsida underben)

Körde sedan 4 varv
7-9 Sidliggande (ca 45 graders lutning) enhands hantellyft åt sidan 7 kg hantel
8-10 Hantelrodd med 24 kg kettlebell
5 Hopp upp på bänk.(90 cm)

Genom att ligga i lutande plan i hantellyften så kommer inte kraften rakt ned på disken och dessutom så är kraftkurvan av vikten mer efter hur muskelns kraftkurva ser ut (när muskeln är som starkast så är också belastningen som störst). I och med att jag inte har någon kraft nedåt när jag hoppar upp så högt så är det OK med dessa hopp.

Sedan 3 varv
8-10 Step-up på bänk med 12 kg kettlebell vid bröst
8-10 Baksida axlar i maskin (flyes) 25 kg
8-10 Sidliggande (ca 45 graders lutning) enhands hantellyft åt sidan 7 kg hantel med tumme uppåt

Sedan lite massage bröst med liten boll


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar