fredag 28 oktober 2011

Löpning i Crossfitpasset

Dagens träning skedde nere på Crossfit Örebro.

Efter uppvärmningen så var det dags för lite power clean och boxhopp.
3 set av
3 singlar med några sekunders vila av Powerclean. Körde med 50, 55 och 60 kg. Bra träning eftersom jag inte är så bra på dessa. Måste bli ännu explosivare i höftutsträckningen.
Efter 20 s var det dags för höga boxhopp. Hoppade som högst 93 cm, vilket är nytt rekord för mig (har inte testat så många gånger. En annan kille klarade av 128 cm, vilket var grymt högt.

Efter det var det dags för metcon.
3 varv
600 m löpning
30 Kettlebellsvingar med 24 kg
Min tid blev 12.10 vilket jag är nöjd med. Dagens bästa tid låg på ungefär 11.30 om jag kommer ihåg rätt. Var lite osäker på om jag skulle köra passet eftersom jag kände mig lite hänging häromdagen, men jag tog på mig en överdragströja så att det inte skulle bli så kallt. Tyvärr så fick jag ont i en punkt mellan skulderbladen i svingarna. Fick tipset att inte luta mig så mycket framåt utan böja benen mera. Dessutom så tappar jag hållningen i bröstryggen när jag kör relativt tungt och länge. Måste jobba mer på ryggstyrka och teknik i svingarna för det är lite jobbigt att få ont varje gång det är lite fler svingar.

Efter metcon blev det stretch. Gillar verkligen att man stretchar ordentligt och länge på varje stretchövning. Inte många gruppträningsformer som är så noga med stretching och rörlighet.

Fortsatte med lite övningar medans nästa pass värmde upp.

Började köra på Nate som är 20 min AMRAP
2 Muscle-up i ringar
4 Handstand push-up (HSPU)
8 Kettlebellsvingar med 32 kg.

De första 2 varven gick muscle-up bra. Hade bestämt att jag skulle göra kippade muscle-up. På de resterande varven så var jag tvungen att bryta ned dem till singlar och lägga in lite vila. Kände mig inte trött i kroppen, men lyckades inte få till explosiviteten utan lite extra vila. I 4:e varvet¨så började jag känna av ryggen i svingarna. Valde då att bryta passet, men körde några varv till med HSPU och muscle-up.

Imorgon skall jag hjälpa en kompis att flytta, men jag hoppas att jag ändå hinner köra lite crossfit.

Glöm inte att tävla om presentkortet på 600 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar