tisdag 11 oktober 2011

Gårdagens Crossfit och Funktionell Fys

Igår var det dags för ännu ett pass Funktionell Fys här på Örebro Rehabcentrum.
Körde lite parövningar, som jag brukade köra  på boxpassen, som uppvärmning. Bar också in en massa olika tunga saker som t.ex. medicinbollar, viktskivor, sandsäckar, tunga kettlebells och min aquabag. Bad sedan deltagarna att bära dessa saker fram och tillbaka i hallen i 10 varv (helst bara lyfta samma sak en gång). Blev också lite parövningar med medicinbollar.

Själva jobbiga delen av passet denna gång var
3 varv med 60 s vila mellan varje övning
60 s burpees
60 s tunga kettlebellsvingar
60 s frontsquat med 1 eller 2 kettlebell.
60 s pressar med 2 kettlebell (jerk, puchpress eller strkta pressar)
Tanken var att de skulle hinna med så många som möjligt av varje övning på 1 min (med god teknik). I och med att de visste att de fick vila i 60 s mellan varje övning så tyckte jag att det såg ut som att de verkligen höll tempo hela tiden.

Förra veckan körde jag cirkelstyrka med Startgympagänget och det verkade varit bra då de berättade att de hade haft rejält med träningvärk efter det passet.

Efter jobbet så hann jag åka ner till Crossfit Örebro och köra passet som var 20.30-21.30.
Vi började med att träna teknik i snatchen. Betydligt bättre på att snatcha med kettlebell än med skivstång, så detta var nyttigt för mig. Vi fick också lite tid till att träna på clean & jerk.

Själva passet var
3 varv
10 Hang snatch 50 kg
20 Boxhopp
400 m löpning
Min tid blev 13.14 min om jag kommer ihåg rätt.
Körde med 40 kg, men snatcharna gick ändå rätt långsamt. Gick inte helt klockrent, men fick ändå till rätt många bra repetitioner där jag kom ner i squaten ordentligt. Kände tyvärr efteråt att jag skulle kunna öka på lite i både löpning och i boxhopp, men som vanligt har jag lätt för att hålla nere tempot för att veta att jag skall orka.

Här en film med hang snatch


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar