fredag 28 oktober 2011

Köpa Kettlebells

Finns massor av olika kettlebells.
Själv så föredrar jag att träna med Competionbells eftersom de har samma storlek oavsett vikt och framförallt att de står stadigt på golvet om man vill köra övningar som t.ex. renegade row. Nackdelen med dem är att de är lite dyrare och så tar de mer plats. Färgen på de som jag har färgar lätt av sig på golvet om man inte är försiktigt med dem.

Det är oftast billigare att köpa kettlebells i webshopar, men nackdelen är att man inte kan testa dem då. Vissa har tjockare handtag, vilket ställer större krav på greppstyrka och kan vara jobbigt om man har små händer. De lättare kettlebellen har ofta lite smalare handtag och det är skönt om man kan få in i varje fall större delen av båda händerna i den när man svingar. Har också testat billiga kettlebell som inte har så släta handtag och då får man lätt blåsor på händerna. De riktigt inbitna köper kanske dessa och slipar dessa så att de blir som de vill ha dem, men jag undviker dem. Har också sett kettlebell med räfflade handtag och det förstår jag mig inte på då man vill att kettlebellen skall glida hyfsat bra. Men enligt mig kan de också vara för släta och då blir de svåra att hantera när man blir svettig. Lagom släta tycker jag alltså är bäst (som t.ex. Eleiko´s och de jag köpt på träningsspecialisten). Nu för tiden så finns det kettlebells i de flesta vanliga sportaffärer och jag har även sett dem på Coop och Rusta.
Idag var jag ute på XL sport och köpte 2 st 16 kg´s kettlebell för 249 kr styck (det var de sista de hade kvar) och det känns som ett riktigt kap då de brukar ligga mellan 600 och 800 kr för 16 kg´s i vanliga fall.

Casall släpper en ny modell som de kallar Kettlebell Shape, där man fasat ur kulan. Antagligen för att den skall ligga skönare mot handleden. Skulle vara intressant att testa en sådan kula

Man kan också välja att ha något skyddande material på kulan för att inte göra märken i golvet lika lätt och kanske även för att det blir lite mjukare mot handleden. Finns kettlebell med gummi-/vinylöverdrag, neopreneöverdrag och helt i vinyl. Vissa har även en gummiplatta under sig.

Det finns också en kettlebell som du kan ändra vikt på och den kalla Kettlebell Kettleblock. Där kan du själv ändra från 3,5 kg till 18 kg. Finns en tilläggssats där man kan öka på till 25 kg. Tror även att det finns en variant där du kan använda vanliga små viktskivor för att öka eller minska vikten.

Det finns också kettlebell i läder. Bra om man är rädd om sina golv och ömtåliga saker.

Finns varianter där man själv kan fylla på med sand eller vatten. Bra när man skall resa då den inte är så tung, men tyvärr finns den bara i lättare varianter och de tar fortfarande stor plats. Den största tar 6 l, vilket blir ca 11 kg med sand. I och för sig så kan man blanda i järnkulor, men de är ju inte så lätta att få tag på när man reser.


Vill man ha en lite häftigare kettlebell så kan man hitta sin egen Deamonbell  


Förslag på butiker där du kan hitta kettlebells.
Kettlebells.nu - Har Competion, RKC och fitness kettlebells. Har dessutom massor av andra roliga redskap
Primalfitness.se - Specialiserade på Crossfitredskap och har Competionbell
Kettlebellcenter.com - Dragon Door kettlebells och mycket filmer och böcker om kettlebell
Eleiko - Bra och sköna järnkettlebell som finns i många vikter. Har även Competion Kettlebells.
Träningsspecialisten.se - Bra och sköna järnkettlebell som finns i många vikter och med bra pris
Nordic Fighter - Billiga kettlebell. Men jag vet inte kvalitet på dem
Bodystore - Många varianter, Shapekettlebell och vinylkettlebell från Gymstick med DVD. Finns i många vikter och är hyfsta billliga. Har även vinylbeklädda och den påfyllningsbara varianten.
Träningpartner.se - Har Kettleblock, kettlebell i lite andra vikter som t.ex. 4½ kg, 7 kg, 9 kg och 11 kg

Vart brukar du köpa dina kettlebells?

3 kommentarer:

 1. hmm intressant läsning!, kan tipsa om intersport som har energetics(?) bells, helt okej pris och stadiga, med gummi runt kulan. 500:- för en 20kg, och fick rabatt när jag köpte 2x16.
  gillar skarpt sidan du har :)

  SvaraRadera
 2. Köper här. Fri frakt över 500:-
  http://shop.powerfitness.se/product_info.php/products_id/211

  SvaraRadera
 3. HE fitness har 4-32 kg till bra priser. Man kan testa också...
  http://hefitness.se/fria-vikter/kettlebells.html

  SvaraRadera