onsdag 5 oktober 2011

Snatch Balance

Körde ett riktigt roligt pass igår. Gillar programmeringen på Crossfit Örebro.
Efter uppvärmningen så tränade vi lite teknik på snatchen. Vi körde en övning som kallas snatch balance. Man tränar då sista delen av snatchen. Du har stången på axlarna och sedan gungar du till lite så att stången åker upp lite innan du "dyker" under den och fångar den med raka armar i en djup squat (se filmen här under).
Fick hyfsat koll på teknken, men själv nedtagandet av stången bakom nacken tyckte jag var lite obekvämt. Axlarna är där i ett utsatt läge och jag brukar därför vanligen varken köra pressar eller latsdrag med stången bakom nacken.
När jag åkte till träningen så blåste och regnade det en hel del. Som tur var så slutade det regna till själva Metcondelen. Vi skulle nämligen springa 400 m utomhus.

Passet var
5 varv av
10 Overhead squat 50 kg (jag skalade ner till 40 kg)
15 Pull-up
400 m löpning
Min tid blev: 16.13 min

Första varvet så tappade jag lite balans på en overheadsquat så jag var tvungen att sätta ned stången. Jag blev då sist till pull-up räcket där det redan var fullt. Kändes lite jobbigt att behöva vänta när man vet att allt går på tid. Men på löpningen så tog jag och avancerade lite och när vi gick i mål så var jag inne på näst bästa tid, vilket kändes bra (i och för sig så körde de flesta killar på 50 kg och jag på 40 kg).
Har förut haft lite problem med inklämning av någon nerv i axeln när jag kört overheadsquat, men denna gång gick det bra. I crossfit så menar man att man skall dra upp axlarna (shrugg) när man har vikten, men jag är mer åt att ha axlar/skuldror i sin naturliga position, vilket rekommenderas av Gray Cook och Brett Jones i deras Secrets of the shoulder (riktigt bra DVD)
Ett väldigt kul pass som blev riktigt jobbigt på slutet då jag jagade Jonas (som låg först) i löpningen. Men när han såg att jag närmade mig så hade en liten växel till att lägga in :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar