måndag 10 oktober 2011

KettlebellWOD igen

Som sagt så fick jag lite ont i ryggen i fredags. Blev ingen träning då, men jag skyfflade av 750 kg jord från en släpvagn, så det blev en hel del fysisk aktivitet. I lördags blev det mer trädgårdsarbete och idag kände jag inte av ryggen något mer. Tror inte det gått över så snabbt om jag inte hållit igång kroppen och dessutom masserat ryggen med min Thera Cane och gummibollen.

Passade rätt bra att inte träna så mycket i helgen, då jag kände mig lite hängig och lite raspig i halsen i fredags. Kände att något var på gång sedan i tisdags. Har nu kört med Holistic Reds (antioxidantdryck) några dagar och jag tycker att det fungerar bra för mig, då jag nu känner mig bra (bara lite täppt i ena näsan).

 Igår blev det dock lite träning. 10 min motionscykel medan jag kollade på "Secrets of the Primitive Patterns" på DVD. Gav mig sedan på samma kettlebellwod som jag körde i mitten av september.
21-15-9 (med 16 kg kettlebell) så fort som möjligt av dessa 6 övningar:
Kettlbellsvingar
Kettlebellsnatch hö/vå
Gobletsquat
Enhandspress hö/vä

Min tid denna gång blev 9.50 min vilket skall jämföras med 12.23 min som det blev förra gången.
Den förbättrade tiden beror nog främst på att det gick snabbare på pressarna denna gång. Tror att jag vände pressarna i nederläget lite tidigare denna gång (tog ner tills kettlebelllen nuddade överarmen, men då finns det fortfarande några centimeter till att gå ned) vilket blir lite lättare.

Efter det så körde jag armhävningar med extra motstånd av mitt blåa woodygummiband varvat med hängande rodd i Junglegym. Körde också maghjulet varvat med olika enbens knäböj. Blev också några set sidplanka och ett set till med strikta kettlebellpressar (ned hela vägen) med båda armarna.

4 kommentarer:

 1. REDS är bra när man känner förkylningen komma krypande över tilljorna...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att man alltid ska sträva efter perfekt teknik före snabbhet. En KB press enligt mig börjar och slutar med att tummen nuddar bröstbenet.

  SvaraRadera
 3. Kul med kommentarer! Förstår din tanke om pressarna, men som jag ser det så har jag hellre en hög intensitet på detta pass än att jag står och vilar för att klara av alla pressarna, som för mig är tyngst (skulle i och för sig kunnat gått ner i vikt på just pressarna). Håller med om att det är viktigt med bra teknik för att inte dra på sig skador, men i detta fall rör det sig bara om att köra i ett mindre rörelseomfång och då är det OK tycker jag (om man vet varför man gör det).

  SvaraRadera
 4. Jag förstår hur du tänker, även om jag inte håller med. Jag ser det rensonemanget som om man skulle säga att man springer 10km men man tar bara tid på 9km för man höll ett så pass högt tempo så man orkade inte hela vägen fram. Jag tror att om nu press är din svaghet, så blir den inte bättre av att köra den nästan riktigt. Att "fuska" för att få en bra tid eller hög intensitet som du säger känns fel enligt mitt sätt att se på träning.

  Träna rätt, ät fett och lev starkt!

  SvaraRadera