tisdag 14 juni 2011

Crossfit i Första steget

Har missat TV4´s hälsosatsning Första Steget, där man om jag förstått det rätt gör inslag om massor av olika träningsformer. Men nu har jag kollat lite på de gamla avsnitten och det är ett riktigt bra initiativ tycker jag. Dessutom så kör man varje söndag ett gratispass. Det kör man kl.11.00 i Stockholm på Gärdet.

Igår gjorde de ett inslag om Gymnastikförbundets träningsform EFIT (Effektiv Funktionell Intensiv Träning)

 F%C3%B6rsta%20steget:%20E-fit

Idag så gör de ett inslag om Crossfit från Crossfit Falun.Här första delen

Om%20h%C3%A4lsosatsningen%20F%C3%B6rsta%20steget

Ett reportage om Kettlebell (där jag kanske önskat lite mer korrektion av instruktören när reportern testar)

Har%20du%20provat%20Kettlebells?

Barfotalöpning
Lelle%20Modig%20testar%20barfotal%C3%B6pning

Några av de andra inslagen är (finns flera):

Stavgång
Lunchträning (Bootcamp)
Inlines
Zumba
Tennis

5 kommentarer:

 1. Och vad enligt dig skulle han korrigera (kettlebell instruktören) ????

  SvaraRadera
 2. Kanske var lite hårt skrivet, då det enda jag reagerade på var hur han hade kettlebellen i rackpositionen i cleanen. Enligt mitt sätt att se det så vill jag ha handen närmare hakan, så att kulan inte "viker" armen utåt.

  SvaraRadera
 3. Hmm jo där var en hel del saker att ändra men det var säkert kort tid att visa det han skulle köra, och vad jag har sett av andra på TV som ska instruera så gjorde John ett hyfsat bra arbete.

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Det här visar kanske svårigheten i att låta medier beskriva sånt här genom snabba klipp. Jag är också ganska säker på att John korrigerade de tränande efter hand men visst kan det ge en galen bild med så här korta inslag.

  Vill också passa på att tipsa om att det är HKC nu i höst i Göteborg igen: http://www.dragondoor.com/workshops/details/hkc147/

  Med vänlig hälsning

  SvaraRadera
 5. Visst är det nog så att det är rätt begänsad tid när man spelar in. Många glömmer lätt just denna sak även om man nyss påmint dem.

  Jag såg att det var en HKC, men vet inte om jag har råd att åka på den. Så många saker som jag vill göra under hösten (kommer snart ett inlägg om det). Men tack för påminnelsen. Lätt att missa alla roliga saker som händer, så påminn mig gärna om det kommer mer roligt.

  SvaraRadera