torsdag 23 juni 2011

Holistic kosttilskott

Jag vann ju en Ruffie-utbildning och massor av kosttillskott från Holistics häromdagen. Igår hämtade jag paketet med kosttillskott. Blev lite som en extra födelsedag eftersom jag inte visst vad paketet innehöll för roliga saker.

Innehållet var
3x 1 kg proteinpulver (Vanilj, choklad och jordgubb)
REDS - Antioxidanter
Mineraldroppar
Glutamin - Aminosyra
LactoProbus tuggtabeltt - Tarmbakterier
Linfröolja
Powermeal - Tillskott av växter
D-vitamin
Basbalans - Balansera kroppens PH-värde
Cellsyre
Enzymeja - Hette förut Led och muskel

Mest intressant är ju proteinpulvret, eftersom jag använder en del sådant. En stor fördel med detta proteinpulver är att man inte tillsatt socker eller sötningsmedel, vilket de flesta andra proteinpulver har. Det är ett ultrafiltrerat vassleprotein och man har även tillsatt matsmältningsenzymer. Har inte testat det ännu, så jag kan inte uttala mig om smaken, konsistens och löslighet, vilket jag gillar med det protein som jag använder nu (Body Sience från MMsports)

Basbalansen kan också vara ett intressant tillskott, men tyvärr så fick jag inte med några ph-stickor, så att man kan testa hur ens ph-värde är nu. Får nog se till att skaffa sådana innan jag testar detta tillskott.

Till dagens frukost (Youghurt, Musli och proteinpulver) så tillsatte jag 1 msk av Powermeal. Består bl.a. av nyponskalsmjöl och skall jag vara ärlig så blev inte frukosten riktigt lika god med detta tillskott. Inte att det blev oätligt, men inte den fröjd som det brukar. Kanske skulle passa bättre till salladen på lunchen eller middagen.

Skall bli intressant att se hur Glutamin påverkar min träning. Planerar att dricka en drink med proteinpulver och Glutamin efter mina träningspass

Trodde nog att jag skulle få med någon fiskolja, men det har man inte i sortimentet. Istället har man linfröolja. Nackdelen med Linfröolja är att det måste omvandlas till Omega-3 fettsyror och denna process fungerar inte på alla och inte så effektivt när den fungerar. Men det är ju bättre för vår miljö, vilket verkar vara viktigt för Holistic (vilket är bra).

Testade lite Cellsyre i vattenglaset till frukosten. Inte riktigt säker på vad man skall uppnå med detta tillskott, men man skall bl.a. kunna rena vatten med det.

Ett högst intressant tilskott är REDS, vilket är ett antioxidanttillskott. Framförallt om man tränar mycket tror jag det kan vara bra med ett tillskott av antioxidanter.Varje påse har ett ORAC-värde på 5200. Orac är enligt hemsidan "ORAC står för Oxygen Radical Absorbance Capacity. Det är en standardiserad analysmetod för att mäta antioxidanter i livsmedel. ORAC-analysen mäter inte vilken bioaktivitet antioxidanterna har i kroppen utan indikerar vilken potential de har".
Väntar dock med att testa det tills jag har tagit slut på Vitalis Elixir.

Fick också med några foldrar där man skriver lite mer om Holistics olika produkter. Hade dock önskat lite mer utförliga beskrivningar över varför man skall äta de olika tillskotten (framförallt på deras hemsida).
Just nu är jag osäker på vilka som man kan äta samtidigt och vad de skulle ha för nytta för mig.
Kommer inte testa alla på en gång, men efterhand så talar jag om för er hur de fungerar.

Hade varit kul att få testa deras Aloe Vera Juice, men man får väl köpa lite själv också :)

Skall ta och kontakta bloggkompisen Åsa, som hållit på med Holistic ett tag och höra med henne.
Hur som helst så blev jag väldigt intresserad av dessa olika kosttillskott och vill gärna lära mig mera.

4 kommentarer:

 1. åh så hærlig med nye produkter! tar selv glutamin :)

  SvaraRadera
 2. PowerMeal kanske inte smakar underbart, men har du väl börjat med det vill du inte vara utan för det ger så mycket energi. Blanda det i lite vatten med REDS och infröolja så har du en bra morgondrink.

  Linfröolja är bättre än fiskolja. Konverteringspprocessen är bra för kroppen och skapar bland annat omega-7 som du inte får från fiskolja. Konverteringen från ALA till EPA/DHA är i genomsnitt 10 procent. Det betyder att genomsnittssvensken behöver ta en hel matsked linfröolja om dagen för att uppnå RDI. Du får bättre upptag om du har bra näring i kroppen. Bra näring = bra konvertering. Lite näring = dålig konvertering.

  Jag förstår att du tycker att informationen är dålig. Den är dålig. Enligt svensk lag och EU-regler får inte kosttillskott göra någon som helst nytta eftersom det bara är mediciner som får vara nyttiga. Därför får vi inte ens antyda vad våra kosttillskott får användas till eller är bra för. Bryter vi mot det kan vi få böter, fängelse upp till två år samt försäljningstopp.

  Visst är det frustrerande att ta fram fantastiska produkter och sedan inte får lov att berätta vad de är bra för men sådan är lagen. Någon vill inte att vi ska hålla oss riska, helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Tack för infon Christer. Får kanske prata med en återförsäljare eller kanske bli en själv så att man får kunskap om hur produkterna fungerar. Tack också för extraprodukterna som du skickade.

  SvaraRadera
 4. Thomas Didriksson13 juli 2011 kl. 10:54

  Så här ett par veckor efter hur tycker du att holistic är? Vilka produkter kan du rekommendera?
  Thomas

  SvaraRadera