tisdag 21 juni 2011

Bio-impedansvågen visar nog fel

Sedan Fitnessfighten avslutades så har jag rätt många gånger haft lite dålig kosthållning och träning.
Men när jag mäter och väger mig så händer det faktiskt inte så mycket som jag trodde det skulle göra.
Har faktiskt minskat 0,5 cm till i midjan och ligger kvar på samma vikt.
Jag mätte ju också min fett% på min våg (Omron BF-500). Där har jag ökat från ca 7 % till 10,5 %.
Detta borde betyda att jag tappar en del muskelmassa nu och ersätter det med fett, men i och med att midjemåttet faktiskt minskar, så tror jag inte att det är så.
När man mäter mes Bio-impedans så påverkar vätskebalansen i kroppen mätresultaten.
Min tanke är att efter att Fitnessfighten avslutades så ökade jag mitt intag av kolhydrater och dessutom så tränar jag inte bort lika mycket kolhydrater (glunkos) ur musklerna. Kolhydrater binder rätt mycket vatten och därför ändras mina värden på fettprocent felaktigt. Tyvärr betyder ju även detta att jag inte minskade så mycket i fettprocent (från ca 15 till ca 7%) av dieten som jag trodde :)
Någon som vet hur det ligger till med detta?

Läs mer om olika sätt att möta kroppsfett på Träningslära.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar