onsdag 15 juni 2011

Crossfit igår - Seg träning idag

Igår körde jag ett snabbt pass på lunchen.
Efter uppvärmingen hittade jag på en egen WOD som faktiskt var rätt jobbig

10 min
10 Pull-up
10 armhävningar
10 Djupa hantelsnatch (Hinkbenböj innan snatchen)

Lekte också lite med butterflypull-up och chest-to bar pull-up.
Klarade ingen av de speciellt bra
På kvällen fick jag ett infall och anmälde mig till ett crossfit pass på Crossfit Örebro.
På menyn stod en av mina hatövningar, nämligen Overheadsquat. Har fått problem med inklämd nerv när jag körde de i en WOD tidigare. Nu klarade jag mig utan några större problem även om jag inte kom hela vägen ner på alla.

Först körde vi 3 reps x5 där vi skulle höja vikten varje gång.
Övningarna i detta moment var Overheadsquat och viktade pull-up (strikta) och det skulle bli ca 30 s vila mellan övningarna. Kom till 55 kg i overheadsquat och körde 20 kg viktade pull-up.

WOD:en detta pass var
7 varv så snabbt som möjligt
7 Overheadsquat 40 kg
7 Burpess
Om jag kommer ihåg rätt så blev min tid 6.59 min

Sedan körde vi lite plankan 1 min x 3 med 10 s vila. Inga större problem med detta.
La själv till lite träning efter stretchen. Gick på händer i ca 25 m (utan att gå ned).
Fortsatte att träna på butterflypull-up och så tänkte jag att jag testar några Chest to bar pull-up.
Nu gick de betydligt bättre och jag klarade av 15 st i rad. Fick liksom till teknken. Nice!!!

Idag fick jag lite tid till träning på jobbet. Men så seg som jag var när passet började har jag inte varit på länge. I och för sig så blev det väldigt lite kolhydrater på lunchen, men allt kändes segt. Började med lite rodd, men sedan tog jag och jobbade med Foamrollern. Kom igång lite efter ett tag. Körde lite i parralettes och redcord. Sedan blev det squat (med stång på axlar) och bicepscurl. Avslutade med 10 min Get-up med 20 kg´s kettlebell (växlade med 3 på varje hand). Kände mig piggare efter passet än innan.

Testade också Clubbelövningen i denna film. Har tyvärr inte kedjor på gymmet, men skall nog köra benböj med gummiband (ett på varje sida av stången) nästa gång jag tränar ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar