lördag 30 oktober 2010

Crossfit level 1 Certification

Idag har jag varit på Crossfitkurs i Danmark. Vihar bland annat gått igenom massor av grundövningar som t.ex. Squat,(benböj) Overhead squat, Deadlift (marklyft), Press, Pushpress, Jerk och Medball clean. Märker att jag inte tränat så mycket olympiska lyft då tekniken i dessa inte sitter så bra. Märkte också att jag behöver jobba mer på min rörlighet. Vi avsllutade dagen med att köraen Helen, vilket innebär 400 m löpning (idag 350 m),21 kettlbellsvingar 24 kg (idag 20 kg) och 12 Pullup i räck. Detta gör man i 3 varv och min tid blev 11.38, vilket var en bit ifrån de bästa som låg på ca 7.20. Deras pullupstänger var betydligt tjokare än jag är van vid, såunderarmarna dog rätt rejält i pullupsen.
Nu sitter vi och pluggar eftersom det är ett teoretiskt prov imorgon. Som tur var är det bara kryssfrågor, men alternativen skall visst vara rätt snarlika varandra så helt lätt blir det nog inte.

1 kommentar:

  1. Kul med utbildning! Vill gärna testa Crossfit någon gång. Själv har jag varit på Piloxing utbildning idag :)

    SvaraRadera