fredag 15 oktober 2010

Stretching på FVT

Idag skulle jag ha min friskvårdstimma (hade 45 min kvar) på jobbet. Har kommit på att det är lite dumt att ha den i slutet av veckan, men det blir lätt så. Idag vaknade jag med lite halsont. Sådär lite irriterande, men inte så att man stannar hemma (vilket man kanske borde göra för att inte smitta kunder och kollegor på jobbet).
Tyckte dock att det skulle vara tråkigt att missa min chans till träning på arbetstid, så istället för att träna så stretchade jag i drygt 30 min. Riktigt skönt.
Stretchade soleus (djupa vadmuskeln) så att jag skall klara mina pistols.
Stretchade piriformis (sätet) eftersom jag jag har sådan skillnad på höger och vänster sida i den. Tror att det är pga det som jag fick ont i höften när jag testade att springa i somras.
Andra muskler som jag gick igenom är hamstring, latsen, höftböjarna, triceps och rectus femoris (en av lårmusklerna).

Vill ni veta mer om stretching så skall ni läsa "Stora Stretchboken" (av Kristian Berg, som var en av mina lärare på PT-utbildningen). Det är en riktigt bra bok, med illustrativa bilder. Tror att alla stretchingövningar som jag körde idag finns med i den.

Jag har också beställt två böcker (skickades idag) om stretching. Den ena är "Stretching" av Bob Aderson, vilket nog kan anses som en klassiker inom stretchböcker. Men de har precis släppt en ny utgåva av den (30-års jubileum). Också beställt "Dynamic Stretching" av Mark Kovacs. Det var en chansning, men den kostade bara 115 kr så det gör inte så mycket om den är dålig.

Brukar du stretcha?

PS! Idag så kom det några snöflingor för en timma sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar