torsdag 28 oktober 2010

Träningsplanering

I vanliga fall så tränar jag när jag har tid och känner för det. I gymmet kör jag det som faller mig in. Brukar variera vecka från vecka hur mycket träning jag får till och vilken typ det är
Nu tänkte jag försöka planera min träning fram till julhelgen som omväxling. Bestämmer då i förväg när och även vad jag skall träna på varje pass.

I och med det så tänkte jag också kolla min vikt och mina mått. Imorse vägde jag mig och vågen visade exakt 73 kg. Hade inte tid att ställa in vågen för att mäta min fettprocent, så det får bli imorgon. Fettprocent med bioimpedans är ju inte den säkraste metoden, men om man mäter vid liknande omständigheter är det ett bra utvärderingsinstrument. Och den våg jag har mäter mellan fötter och händer, vilket gör att det blir lite bättre värden. Målet är att skaffa mer muskler och att förbränna fett (som de flesta andra) så då är ju vågen (vikt) inte det bästa redskapet eftersom muskler väger mer än fett. Tänkte också göra ett konditionstest och några styrketester för att se vart jag ligger till och för att utvärdera mina framsteg.

Idag skall jag t.ex.åka på den fria träningen på Crossfit Örebro enligt mitt schema.
Satt ihop ett eget pass som jag tänkt skall se ut så här:
WOD - 7 varv 10 Pullup burpees och 5 Marklyft
Sedan träning på pikerad armävning, GHB situps, Pushpress med 24 kg KB och Toes to bar

Använder ni träningsplanering?

1 kommentar: