måndag 1 november 2010

Crossfit level 1 trainer certificate

I helgen var jag på kurs för att lära mig om Crossfit. Blev positivt överraskad över hur bra kursen var. Crossft har ett bra helhetstänk där det inte bara handlar om själva träningen. Man pratar kost, säkerhet vid träning, vikten av vila och mycket mer. För mig var det kanon att få mer kunskap om de olympiska lyften och så fick jag bra tips om min kipping pullups.
Kul att få en större förståelse för Crossfit, även om det fortfarande är några småsaker som jag är lite skeptiskt mot. Fick ingen jättebra förklaring med risken för impigment av supraspinatussenan i axeln när kör Sumo deadlift High Pull, vilken är en av de nio grundövningarna. Själv kommer jag fortfarande vara restrektiv med denna övning.Det teoretiska provet som jag var lite nervös för var inte lika svårt som jag trodde. Några få frågor var jag lite fundersam efter vad de frågade om, men på det stora så var de flesta frågor sådant som de pratat om på föreläsningarna. Jag fick 43 av 45 på provet och har nu med mig ett fint Certifikat att sätta in i mitt CV.

Än så länge så tänker jag inte instruera i Crossfit, men jag gillar att ha mycket kunskaper inom träning. Kanske att jag hoppar in och vikarierar någon gång på Crossfit Örebro, men just nu satsar jag mer på min egen träning.

I lördags körde vi passet Helen. Riktigt jobbigt i Pull-upsen då deras räcke var rätt tjockt. Hade nog gått bättre om vi hade haft kiping pull-up lektion innan detta pass.

1 kommentar: