söndag 10 oktober 2010

Helgen i sammandrag

Vi börjar med dagen.
Jag åkte ner till Crossfit Örebo´s nya lokal. Ett glatt gäng var där och pysslade lite med lokalen. Per föreslog att vi skulle köra en variant av passet King Kong, som han döpte till Monchichi.
Passet var att köra 5 varv av
1 st Marklyft (max)
2 st Muscle-up i ringar
3 st Styrkefrivändningar
4 st Handstand push-up

Min tid blev drygt 4 min (kommer inte ihåg exakt)
Vet inte vad jag maxar i marklyft, så efter lite testande valde jag att köra med 110 kg. Kanske skulle orkat några kilo till, men eftersom jag inte hann värma upp ordentligt så blev det ganska lagom. På frivändningarna körde jag med 50 kg. Har faktiskt inte jobbat så mycket med någon av dessa övningar, så jag fick lite tips av de andra.
Egentligen så hade jag bråttom till en annan sak efter passet, men det blev framflyttat så jag fick ett tips av Kristian att köra passet Annie.
Så snabbt som möjligt
50 Double unders
50 situps
40 DU
40 Situps
osv...
10 DU
10 Situps

Double under (hopprep där du snurrar två varv på varje hopp) är jag ingen höjdare på. Hoppar dubbelhopp på vartannat hopp och klarade som mest 10 st sådana i rad. Så tiden blev 12.15 min, vilket inte är en kanontid.I fredags hade vi kickoff med jobbet. Vi var uppe i Kilsbergen och vandrade. Tror det var drygt 1 mil sammanlagt. Skönt att vara ute och röra på sig, även om inte solen sken.

Igår så var vi (jobbet) med på utsällningen Äldrefestivalen. Jag hade gjort en reklamfilm till detta tillfälle som visar vad vårat gym kan erbjuda och då med tonvikten på aktiviteter för äldre. Kom på att det skulle bli svårt att få upp en projektor pga av att montern var så liten. Föreslog att vi skulle köpa in en mindre platt-TV (kan man ju ha på andra mässor eller på gymmet), men det ansåg man inte att vi skulle ha, så det blev en 17" skärm istället. Jag hade tänkt att detta plus alla de balansredskap vi tog med skulle vara blickpunkten på vår monter, men tyvärr blev det ju inte så nu. Fattade det som att det var mycket folk, men jag hade sista passet på dagen och då var det tyvärr inte så många besökare kvar. Men jag hoppas att fler nu vet att man kan träna på Örebro Rehabcentrum även om man är frisk.

1 kommentar:

  1. Double unders är ett sabla otyg! :) Jag ser ut som om jag har blivit piskad varje gång jag har kört..

    SvaraRadera