lördag 25 januari 2014

Re-shape och ett riktigt nice gympass

Fick en kupong i Ica-kuriren som gav mig 5 gratisträningar på Actic. Tänkte att jag passar på att testa ett nytt gym några dagar (gäller bara till den 31/1). Så jag valde Actic i city (Kompassen). Bokade in mig på ett gruppträningspass på fredagslunchen som de kallade Re-shape.  Det var bara 30 min långt och det var en glad och trevlig tjej som hette Evelina som hade passet. Upplägget var att man började med uppvärmning i ca 5 min. Det var en enklare aerobic koreografi som vi upprepade några gånger. Sedan körde vi 5 olika block som bestod av 2 styrkeövningar och 1 konditionsövning. Varje övning kördes i ca 1 min. Om jag fattade det rätt så var det inte ett förkoreograferat pass, utan instruktören kunde själv välja ut vilka övningar de vill ha med (utifrån någon mall med övningar). Alla övningar  var med kroppstyngd. Passet avslutades med lite stretch och då med betoningen på lite då vi höll varje övning i ca 10 s och enligt mig så ger det inte speciellt mycket med den korta tiden.
Vad tyckte jag då om passet? För mig passade det bra som en uppvärming inför gympasset för jag blev rejält varm. Tyvärr så tränade man väldigt mycket framsidan av kroppen, med övningar som t.ex. smala och breda armhävningar, mountainclimber, runner och en typ av russian twist. Nu är det ju lite krångligare att träna baksidan av kroppen utan redskap, men hade nog ändå velat bytt ut någon framkroppsövnining mot någon mer baksida (vi körde en variant på rygglyft). Blev också en del ben och genom att köra plyometriskt så kunde man göra det riktigt jobbig. Några av styrkeövningarna kördes statiskt vilket jag inte är så förtjust i. Men det bränner ju i musklerna och då tror ju den vanliga svensson att det är bra träning.
Men överlag gillade jag passet även om jag inte tror att de som går på det kommer att förändra sin kroppsform så mycket (Re-shape) utan då behöver de nog en annan slags träning. Men för att må bra och hålla igång kroppen så är detta ett bra alternativ.

Efter passet så körde jag ett ordentligt gympass där baksida lår/ländrygg, biceps och axlar fick sig en rejäl omgång. Idag känner jag framförallt i baksidan lår och lite i ländryggen. Snart skall jag åka dit igen och köra ett gympass och idag blir det nog rygg och tricpes som får sitt.

Så här såg passet ut igår

5 varv
Marklyft
8x100 kg - 3x120 kg - 4x120 kg - 4x120 kg 4x120 kg
Pull-up med pikering med supinerat grepp
8 - 8 - 7 - 7 - 6
Enarms axelpress hö/vä
10/10 20 kg - 5/5 22 kg - 5/4 22 kg - 5/5 22 kg - 5/4 22 kg

5 varv
Hipthrust 80 kg
8 - 9 - 9 - 10 - 10
Stående bicepscurl 2x16 kg
8 - 7 - 7 - 6 - 6
Sidlutande axellyft åt sidan 9 kg hö/vä
8/7 - 7/7 - 7/7 - 7/7

Hipthrust är en relativt ny övning för mig, men jag gillar den även om den är lite krånglig att plocka fram till. Även smithmaskinen på Actic gick inte så långt ned, så kag fick ha en stepbräda under fötterna (se bilden här under där jag är i slutläget av rörelsen).


3 varv
Bicepscurl i kryssdrag (midjehöjd) 27 kg
8 - 7 - 7
Enbens raka marklyft 28 kg kettlebell (+20 kg de två sista varven)
8/8 - 7/7 - 
Handstand push-up
5 - 5 - 5

Dropset axelpress i maskin (började på vikt som jag klarade 3 reps på).

Avslutade med intervaller på rodden
5 varv 30 s max - 30 s vila
160 - 156 - 153 - 153 - 153 m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar