tisdag 28 januari 2014

Nötbröd


Hittade ett recpt på Under vårt tak-bloggen på ett fröbröd som jag ville testa. Så igår så gjorde jag följande recept.

Hade inte alla frösorter hemma som de använde i receptet så jag tog det jag hade och så trodde jag att det skulle bli gott med lite torkad frukt i det så det slängde jag också i.

200 g solroskärnor
150 g Pumpakärnor
100g mandlar med skal
100g pekannötter med skal
100g hela linfrön
100g skalat sesamfrö
25 g Pinjenötter
40 g Russin
75 g Torkade aprikoser
6 Ägg
1 dl Olivolja
Några nypor flingsalt

Satte ugnen på 160 grader

Blandade ihop alla nötter/frön i en bunke och rörde ihop ägg, olivolja och salt i en annan bunke.

 Hällde i äggblandningen i den andra skålen och rörde om.

Bakplåtspapper i bakplåten och sedan hällde jag i hela blandningen 

Sedan in i ugnen och där fick den stå i ca 1 timma.
Välte ur den ur formen och lät den svalna lite innan jag skar upp den i skivor. En del slängde jag in i frysen direkt, en del kom i en påse i kylskåpet och så blev det några skivor som jag åt till lunchen. Tog lite smör och ost på dem. Jag gillade brödet som, men man får tänka på att det innehåller massor av energi så det blir nog bäst med tunna skivor.


Också sugen på att testa detta recept, men har inte köpt hem tillräckligt med ägg för att det skall räcka till båda bröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar