onsdag 22 januari 2014

Lunchträning och Slamballs

Igår åkte jag till jobbet och tränade vid 12.00. Hade fastat sedan ca 22.30 igår (tränade efter jobbet och var tvungen att ta något att äta när jag kom hem). Tog en proteindrink innan passet för att få lite aminosyror att jobba med. Vet inte om det bryter fastans goda egenskaper, men kände att jag behövde det.
Nackdelen med att träna på jobbet är att det inte blir så effektivt. Medlemmar vill gärna prata lite och så kommer jag på saker som behövs göras. Idag så behövde jag t.ex. prata med min chef om att jag ville köpa in lite slamballs. Som tur var så sa han ja och senare på eftermiddagen så åkte jag till Nordic Fighter och hämtade ut 5 st (4 - 6 - 8 - 10 - 15 kg). Tycker verkligen att de har bra priser på slamballs (och mycket annat med). En 10 kgs slamball kostar bara 355 kr. Själv så uppgraderade jag mitt klätterrep som jag köpte tidigare. Hade köpt det med polyester, men bytte nu till det med hampa istället. Jag tyckte att det i polyester var lite för halt för min smak. Men det var inga problem att byta upp mig. Jag passade också på att köpa en 2 kgs slamball. Tänkte att Elvira skulle kunna använda den tillsammans med mig nästa sommar (då jag hoppas att hon tycker det är kul att träna tillsammans med pappa). Har också en 2 kgs kettlebell sedan tidagare som jag tror hon kommer tycka är kul.

Här några filmer med Slamballövningar
Gårdagens träning
2 min långsam rodd
2 min snabb rodd

Blandade lite lätta step-ups med enarms axelpress, enbens enhandssnatch och armhävningar som lite uppvärmning

3 varv
6-7 Hö Bulgarian Splitsquat 32 kg
6-8 Hö/vä Hantelrodd 32 kg
Vä Bulgarian Splitsquat 32 kg
7-9 Stående bicepscurl 2x15 kg

4 varv
8-10 Pull-up med omvänt grepp
4-6 Enhands axelpress med 20 kg hantel
8-9 Sittande benspark 45 kg

3 varv
10-12 Hipthruster i smithmaskin 55 - 65 - 65 kg
8-10 Sidlutande axellyft åt sidan 8 - 9 - 9 kg
6-8 Axelflyes bakåt i maskin 25 kg

Har inte kört så mycket Hipthrusters förut (bara någon 2 ggr), men tänkte att det borde gå bra att göra i smithmaskinen. Kom dock på att jag inte kunde få ned stången så långt som jag ville, så jag använde en hörbar bänk som jag tog upp till max och så hade jag fötterna på en Stepbräda. Enligt Bret Contrera så är detta en av de bästa "rump"-övningarna då gluterna får jobba hårt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar