fredag 10 januari 2014

Kyckling och Chevresallad med rödbetor till middag


Kvällen middag blev en av min frus favoriträtter.
Kyckling och chevrésallad med rödbetor..

Ingredienser (har inte proportionerna i huvudet, utan ni får höfta lite beroende på vad ni gillar bäst)
Kycklingbröst
Chevréost
Rödbetor
Ruccola
Valnöttskärnor
Olivolja
Balsamvinäger
Honung
Örtsalt
Salt
Peppar

Ugnen på 200 grader (jag körde med varmluftsugn). Började med att skala och skiva upp rödbetorna. Hällde på lite olivolja och rörde runt. Ringlade över lite honung och kryddade med örtsalt (och rörde runt lite mer). In med dessa i ugnen där de kan stå ca 30-40 min (beror på hur stora bitar ni har gjort och hur ni vill ha dem).
Skar upp kycklingfiléerna i små bitar och kryddade med salt och peppar. Stekte sedan upp dem i en stekpanna. Under tiden så blandade min fru ihop olivolja, balsamvinäger, honung, flingsalt och peppar i en skål.

När allt är klart så lägger man upp ruccola, kyckling, chevrébitar och valnötter efter eget behag. Ringla sedan över en hel del av såsen över allt.

Supergott och relativt nyttigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar