tisdag 28 januari 2014

Gårdagens Funktionell Fys


Igår var det dags för vårens andra Funktionell Fys. Och då fick de bland annat använda de nya slamballs som vi köpte från Nordic Fighter


Upplägget på gårdagens pass var att de efter uppvärmning och lite teknikträning på benböjen fick köra 2 styrkeblock. Varje styrkeblock höll på i 14 min och under dessa 14 min skulle de köra 4 st av konditionsövningarna som står till höger på tavlan. Varje övning skulle köras i 45 s. Man kunde alltså välja om man körde en övning efter varje styrkevarv eller om man slog ihop 2 eller flera konditionsövningar med 15 s vila mellan. I styrkeövningarna var tanken att de själva väljer vikt så att de ligger inom repsintervallet. I och med att kettlebellen har 2 kgs intervaller så blir det ibland svårt att hitta rätt vikt så man kan även gå lite utanför mina repsförslag. 

Bor du i Örebro så får du gärna komma och testa Funktionell Fys kl. 18.45-19.45 på måndagar. Första gången man vill testa ett gruppträningspass hos oss (Örebro Rehabcentrum) är alltid gratis oavsett när på terminen det är.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar