fredag 29 mars 2013

TRX pass och fivefingers förbud

Som ni vet så var jag på Teneriffa, Puerto de la Cruz, i förra veckan. När vi var ute på promenad så hittade jag ett gym, Gymnasio Bahia, som låg ca 200 m från vårt hotel. Gick in och fick se deras schema och fastnade för att de hade TRX-pass. Dagen efter (fredag) så gick jag dit 40 min innan passet började för jag ville testa gymmet också. Blev förvånad över att det bara kostade 5 euro.

Började med att köra 2 min rodd i medeltempo och sedan maxade jag 500 m (tog 1 min 36.2 s)

Körde sedan 3 varv
Pull-up
Bicepscurl i kryssdrag (högt)

4 varv
Marklyft - 8 rep 100- 3x3 rep 115 kg
Hanteltodd med 30 kg hantel

2 set
Enbens liggande legcurlmaskin

När jag höll på att träna så kom en av personalen fram och talade om att man i deras gym tränade med träningsskor och att man inte kunde träna med barfotaskor (Five fingers). Anledningen var visst att de inte skyddade om man tappar vikter på fötterna. För det första så är det väl mitt problem och för det andra så lär det inte bli så stor skillnad på skadan om jag tappar vikterna på mina vanliga träningskor? Dock gick det bra att fortsätta träna om jag bytte till mina ytterskor (som tur var var det träningsskor och inte mina finskor).

Sedan var det dags för TRX-passet. Var en intressant upplvelse att köra passet på spanska. Talade om redan från början att jag inte förstod, men att det skulle gå bra då man ju kan se vad man skall göra. Det fungerade bra, förutom att jag missade att byta sida då och då. Det var relativt högt tempo på passet som höll på i ca 30 min. En hel del överkropp med övningar för biceps, baksida axlar och roddövningar. Lite benövningar och sedan rätt mycket mage. Saknade triceps, baksida lår och ländrygg för att få en bra balans av övningar. Men i stort ett kul pass son var ganska jobbigt.

I lördags morse så körde jag ett TRX-pass till. Då var det en annan instruktör och det passet var inte lika bra. Vi körde mycker ben, vilket i och för sig aldrig är fel. Sedan var det mycket mage. Det jag störde mig på var att det var så mycket statisk träning och gungningar i små rörelseomfång. Kändes lite 80-tals träning där man bara vill att det ska bränna i musklerna och det gör det ju om man får mjölksyra. Det känns OK när man gör det för coremusklerna som är gjorda för att jobba under längre tid, men att göra det på ben och armar känns inte så funktionellt enligt mitt sätt att se det. Blev också lite irriterad på att instruktören inte gav alternativ till de som inte orkade övningarna.

Hann också med lite träning innan passet.
2 min rodd i medeltempo
1 min maxrodd: 308 m

Körde sedan 4 varv
Bänkpress
5 Pull-up

Brukar ibland känna av min högra axel i bänkpressen, men några kvällar och morgnar när jag inte kunde sova så masserade jag skulderbladet och musklerna mellan skulderblad och ryggrad med min lilla massageboll. Så på detta pass så kände jag inget i bänkpressen vilket var skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar