tisdag 26 mars 2013

Teneriffasemester med massor av mat

Nyss hemkommen från en veckas semester på Teneriffa, Puerto de la Cruz. Vi har haft det trevligt, även om de flesta dagar var lite molniga och blåsiga. Det innebar att det inte blev så mycket tid i solstolen för mig. Däremot så blev det en hel del träning, som jag tänkte redovisa för i några inlägg under veckan.

På flyget så beställde jag glutenfri kost. Blev inte så imponerad, men fick i varje fall lite energi. Problemet med glutenfri kost är att man ofta ersätter gluten med något annat kolhydratrikt med högt GI så att blodsockret åker upp. Nu var det inte så farligt i dessa måltider då man hade ris till kycklingen.

På hotellet hade vi beställt all-inclusive, vilket kändes lite lyxigt. Problemet var bara att man efter några dagar tröttnade på buffen. Frukosten var bra och de lagade bl.a. en supergod omelette med ost och skinka. De hade något som vid första anblicken såg ut som bacon, men jag tror att det var stekt skinka och det var inte lika gott. Åt ändå några skivor varje frukost. De hade också youghurt med bl.a. kokossmak, men även naturell. Dock så är jag ganska säker på att den också var sockrad. På bilden ser ni hur min frukost kunde se ut (plus yoghurt med frukt).

Försökte hålla mig hyfsad paleo (med mejeriprodukter), men unnade mig alltid en (och ibland 2 skålar) från efterättsbuffen. Blev nog lite gluten, men det var nog framförallt sockret som det blev ett överflöd av. Skall bli intressant att se vad vågen och midjemåttet stannar på nu när man kommer hem, för i och med att det var buffe så åt jag rätt mycket. 2 gånger så åt vi ändå på stan och en av dem var igår kväll och då beställde jag in en tallrik med blandat grillat kött. Det var supergott och inte alls i närheten av det kött kockarna stekte på hotellbuffen.
Några luncher lyckades dock hotellkockarna riktigt bra med fisken och de gjorde även en god mousakka på aubergine.

Grilltallriken jag beställde in


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar