fredag 15 mars 2013

Äntligen lite träning och sjukgymnastikutvärdering

I tisdags så blev det äntligen ett ordentligt träningspass

2 min rodd
Lite övningar i slyngor

Nu var det en hel del folk i gymmet (i varje fall på de maskiner som jag ville ha), vilket jag inte är van vid eftersom jag oftast tränar före lunch. Detta gjorde att jag hoppade en hel del mellan olika övningar och ibland så stretchade jag medan jag väntade på övningarna.
Dessa är några av övningarna jag valde:
Step-up med 20 kg kettlebell
Enbens knäböj med assist
Sidliggande (45 grader) axellyft med 7 kg hantel
Enbens rygglyft med armlyft med 5 kg viktskiva
Benpress (100-110-120 kg)
Rotations push-up i en slynga.

Fick faktiskt lite träningsvärk i benen, men det beror nog mest på att jag inte kunnat träna ordentligt på drygt 2.5 vecka.

I förrgår kväll körde jag lite armhävningar (30+20), sidplankor och enbebs höftlyft. Igår blev det 30+25 armhävningar innan jag gick och la mig.

Igår skulle det bli ett ordentligt pass innan lunch.
Hann värma upp lite med 2 min rodd och en uppvärmningserie som jag filmade (kommer i ett senare inlägg).
Började med 10 Pull-ups och 12 Dips.

Sedan kom en av sjukgymnasterna och frågade om jag kunde agera patient till en av deras elever som hade examination. Visade sig att den patienten som hon skulle jobba med inte hade kommit. Jag har ju fortfarande lite problem med min bröstrygg och jag tyckte att det kunde vara lite kul att få en 3:e åsikt om den då den inte är helt bra ännu.

Hon kom fram till att det var en stelhel i bröstryggen och vilket gett triggerpunkter. Hon trodde inte att det var problem med disken nu utan att jag behöver jobba med rörlighet i bröstryggen, hållningsövningar och triggerpunktsbehandling. Det var lite åt det hållet som jag själv börjat fundera kring.

Efter att jag varit patient så körde jag
3 varv till med
Pull-up
Dips
Hållningssumomarklyft
Blev inte det passet jag räknat med, men hoppas att dagens lunchpass blir bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar