onsdag 13 mars 2013

Billig kokosmjölk

Var och handlade på Citygross i början av veckan. Här i Örebro så hade de ett erbjudande på kokosmjölk. Man fick köpa 2 burkar Favorit kokosmjölk (som jag tror är deras eget lågprismärkr) för 10 kr. I vanliga fall kostar varje burk på det märke jag köper ca 15 kr så det blir ju ca 1/3 av priset. Så jag passade på att köpa 20 st burkar, då jag gör av med en hel del burkar..

Just kokosfett är ju bland de bättre fetterna att äta.

Såg att en fördel med denna sort är att den innehåller 75% kokosnöt. Oftast innehåller de 60 % och resten vatten. En nackdel är att den innehåller en del tillsatser (E 412, E 473, E 466, E 415 och E223). Den bästa kokosmjölken som jag stött på är Santa Maria Extra Creamy då den innehåller 80% kokosnöt och inga tillsatser. Men den kostar ca 26 kr för 4 dl.
Annars köper jag oftast Santa Marias vanliga kokosmjölk eller deras ekologiska kokosmjölk. De innehåller 60% kokosnöt och har bara 1-2 tillsatser (vanlig E 471, E 466 och Ekologisk guarkärnmjöl).
Såg att det står fruktkött från kokosnöt på dem medan det stod kokosnötsextrakt på den billiga Favorit. Vet inte om det är någon skillnad eller olika namn för samma sak. Någon som vet?

Här kan du läsa lite mer om kokosmjölk i matlagning
Och här lite om varför kokosmjölk är bra 
Och här skriver Chris Kresser om varför kokosmjölk kan vara dåligt

Bild på den bästa kokosmjölken jag stött på

Näringsinfo i Favorit

Innehåll Favorit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar