torsdag 7 mars 2013

Snart Paleo Solution på Svenska - Jippi!

Anledningen till att jag börjat äta mer naturlig mat (paleo) är att jag läste boken The Paleo Solution av Robb Wolf. Den var riktigt intressant och inspirerande. Den tog upp varför man bör testa att utesluta vissa livsmedel för att må och prestera bättre. Nu såg jag att det kommer en svensk översättning av boken och den har fått titeln Paleo Grundboken, vilket i och för sig kanske inte är den häftigaste titel man kan tänka sig. Den kommer ut i maj 2013 och det är Optimal Bokförlag som ger ut den.

Gillar verkligen Optimal förlag för de ger ut massor av bra titlar inom kost och hälsa. De har gett ut väldigt många LCHF böcker. Bra böcker som jag har läst är Nytt liv med riktig mat - Frisk med LCHFOmega-3 - Vitaminet från havet, LCHF för hela familjen, Brödberoende och Supervitamin D.

Såg också att de översatt två titlar som jag har på min att läsa lista och som jag inte visste fanns på svenska. Det är Vego Myten (The Vegetarian Myth) och Gary Taubes Varför blir vi feta och vad skall vi göra åt det? (Why we get fat and what to do about it).

Hoppas att de fortsätter översätta engelska paleotitlar. Skulle gärna se svenska översättningar av It starts with Food, Practical PaleoEveryday Paleo, The Perfect Health DietLights Out och Fat Chance. Finns också två kokböcker för barn som jag skulle gilla att ha på svenska. Det är Paleo Pals: Jimmy and the Carrot Rocket Ship och Eat Like A Dinosaur.

Andra titlar som Optimal Förlag ger ut och som jag tycker verkar intressanta är
Den nya Atkins metoden : Kosten som får dig att må bra och gå ner i vikt 
Ät upp till bevis : Fakta och fördomar om kost och hälsa
Hur kolesterolmyten hålls vid liv
Frisk av mat : LCHF från början
Bevisen : frisk med LCHF
Fett och kolesterol är hälsosamt
Rädda vår mat (på rea)
Frisk med LCHF i goda vänners lag
Välfärdens ohälsa (på rea)
Lev längre (på rea)
Rädda vår jord
Ryggakuten
Ideologin och pengarna bakom kostråden
Viktminskning med LCHF så lyckas du
LCHF till vardags - Riktig mat för familjer med tunna plånböcker (på rea)
LCHF to go (på rea)
Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar