lördag 9 mars 2013

Köpa boxsäck

Skall köpa en boxsäck till jobbet och funderar lite på vad man skall tänka på? Vilka säckar är mest slittåliga? Det finns ju i vinyl, konstläder och läder. Vill att den skall hålla även om det är kampsportare som kör på den, så jag antar att läder är att föredra. Någon som vet hur stor skillnad det är?

Antar att man vill ha en hyfsad lång (120-160 cm), men funderar på vad den skall den väga. Kommer nog mestadels vara ”vanliga” motionärer som slår på den. Är den för tung så ökar väl skaderisken, men man vill ju inte att den skall vara för lätt heller.

Har försökt kolla runt på nätet för att få lite tips på vad man skall tänka på, men blir inte riktigt klok.

Lutar mest åt att köpa en 160 cm säck som väger ca 40 kg. Någon av er som har några tips eller tankar på vad jag skall köpa?

Här är några av de jag kollat på
Sportamore har en 160 cm på 40 kg av märket Master i konstläder som kostar ca 1400 kr (inkl. frakt).
Nordic Fighter har en 120 cm på 40 kg i läder som kostar 1950 kr (plus frakt)
Naiti Sport har en 160 cm på 40 kg av märket Fighter som kostar 2000 kr (inkl. frakt)
Maxpuls har en 130 cm på 45 kg av märket Casall i kostläder som kostar ca 1600 kr (inkl. frakt)
Smartgym har en 150 cm på 45 kg av märket Jordan i läder som kostar ca 3000 kr (inkl. frakt)
Nicopiasport har en 150 cm på 50 kg av märket Topten i konstläder som kostar ca 1700 kr (plus frakt)

1 kommentar:

  1. Jag har en sån här fast modellen som går att hänga upp i kedjor. http://shop.nordicfighter.com/mitsar-sackar-dummies/nf-mma-dummy.html
    Köpte den för 400 kr på utförsäljning då det stått i kallförråd. Föredrar denna framför de som är helt raka då det minskar skaderisken när man kör uppercut. Också praktiskt att använda kastdocka vid coreträning. Viktigast enligt min mening är att säcken inte är för tung. Framför allt axlarna tar mycket stryk då vid längre pass på säcken samt att det är lättare än man tror att göra sig ordentligt illa i händerna (eftersom man av någon underlig anledning ofta pangar på rätt rejält när man ser en säck...). Fördelen med att handal från Nordic är ju förstås också att de finns i Örebro så ingen fraktkostnad.
    /Henke

    SvaraRadera