fredag 8 mars 2013

Sjuk och massage i smithmaskin

Hade ju tänkt köra ett styrkepass idag, men alldeles innan jag skulle börja så fick jag huvudvärk. Jag har aldrig huvudvärk, men jag började med att fylla på med vatten och energi i form av proteinshake.
Ibland när jag haft en lätt huvudvärk så har den minskat när jag rört på mig, så jag körde någraminuter långsam rodd och testade även lite SkiErg, men gav upp då inte huvudvärken släppte. Gav mig istället på att massera skuldran med den lilla massagebollen och även övre trapetiuz genom att stå under  smithmaskinen så att stången tryckte ned på muskeln. Då kändes det som om det släppte lite. Testade att köra lite pull-up och sidliggande axellyft, men vid ansträngning så ökade huvudvärken och resten av tiden så fortsatte jag med rörlighetsträning och massage.

Letade film på youtube på hur någon masserade övre trapetiuz med smithmaskin men hittade ingen, så jag lånade en bildserie från Jakob Richloows gamla blogg där han använder lite andra sätt en smithmaskinen till att massera den muskeln.


Här en film hur du kan massera lite andra muskler med hjälp av smithmaskinen.


Kändes lite bättre efter lunchen, men allt efter att tiden gick så blev det värre och hade jag inte haft mitt Kettlebellpass så hade jag gått hem och anmält mig sjuk. Men ville inte ställa in passet. Testade att lägga mig på en brist och bara slappna av i 10 min, men det hjälpte inte. När det var 30 min kvar till passet började jag må lite illa och frysa lite. Tog då en Ipren. Brukar vara väldigt retstriktiv med värktabletter då jag fått för mig att kroppen kan fixa det mesta själv om den får lite lugn och ro, men jag kände att jag inte skulle kunna hålla passet om jag mådde som jag mådde. När passet väl började så hade det mesta av huvudvärken släppt och jag mådde bättre. Det blev ett riktigt bra pass där de fick kämpa ordentligt. På bilden här under ser ni vad de fick göra efter uppvärmningen och lite teknikträning. Kände dock att det nog mest var värktabletten som gjorde att jag mådde bättre, så idag är jag hemma och är sjuk. Så himla tråkigt, då det nu är över 2 veckor sedan jag kunde träna ordentligt.

Har i varje fall haft lite tid till att läsa lite intressanta inlägg på en av mina favoritbloggar som är Jakob Richloows blogg. Tyvärr sällan som jag hinner läsa andra bloggar. Brukar försöka hinna läsa inläggen på Träningslära.seTräna Styrka.se och några andra bloggar som jag har upplagda i Bloglovin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar