måndag 19 april 2010

Nyttig färdigmat med lågt GI

På Blogger Bootcamp så kom Ola Lauritzson förbi och pratade om hans samarbete med Familen Dafgård.
Han har tagit fram 4 st frysta färdigrätter som inte har några smakförstärkare. De har dessutom lågt GI.
Vi fick med oss en sådan hem.Det var rätten med Kyckling

Jag åt den idag till lunch och den var helt OK, men jag tycker det är alldeles för lite energi i den. Trots att jag tog ett ägg till den så var jag inte mätt och jag har känt mig seg hela dagen efter den.
Kompleterade med måltidsersättningen och en tallrik Youghurt med proteinpulver, men hade ändå för lite energi för att prestera bra på mina pass (Startgympa och Pilates). Inför sista passet (Core) så tog jag två dextrosol och nu känner jag mig lite piggare och den lätta huvudvärken har släppt

333 kcal är enligt mig för lite, framförallt om man tränar eller är kille. Med tanke på att en kvinna som väger 60 kg bara gör av med 1400 kcal/dag om hon bara ligger i sängen (BMR) så menar jag att en nyttig lunchlåda skall innehålla mer än denna även för kvinnor. Nu har de i och för sig skrivit att man kan komplettera med grönsaker och frukt.  Men jag antar att det är alldeles för många som stirrar sig blind på att det skall vara lite kalorier, så om det var mer så skulle den inte sälja lika bra.
 
Nu tycker jag ändå att det är ett väldigt bra alternativ till all annan färdigmat som ju innehåller massa tillsatser och inte tänker på GI.

Detta är de rätter han tagit fram

Köttbullar Julienne med quinoa, broccoli, bönor & paprikasås

Grekisk biff med fullkornsbulgur, grillade grönsaker & tomatsås

Kycklingfilé med dinkel, brytbönor, tomat & örtagårdssås

Pannbiff med blomkålsgratäng, ärtor, dinkel & skysås

2 kommentarer:

  1. Lite ledsen för jag missa dag nr 2. när kommer de ut i butik? eller har de gjrot det? jag tycker inte om att laga mat nämligen :P

    SvaraRadera
  2. Du kanske kan äta två lådor nästa gång?!!

    SvaraRadera