onsdag 21 april 2010

Hur tänkte de här?

I helgen passade jag på att kolla in gymmet på Sportlife när jag ändå var där på konventet.
Blev glad när jag såg att de hade kettlbells, men när jag skulle testa dem så funderar jag på hur de använder dem på det gymmet. Kettlebellsen som är från Concept hade räfflade handtag. Försökte mig på en snatch, men det var helt omöjligt att göra utan att skava sönder händerna. Har aldrig varit med om att någon tappat sin kettlebell när man svingar, så jag förstår faktiskt inte varför man vill ha räfflade handtag. Den som utformat dessa kettlebell lär ju inte träna så mycket kettlebell själv. Självklart kan du ju göra hängande övningar och pressar, men det kan du ju nästan alltid göra med vanliga hantlar också. So what´s the point?

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att du ska maila och fråga! =) Jag vill också veta =)

  SvaraRadera
 2. Aj! Man får ju bara skavsår och ilska av räfflade redskap. Men det kanske är för att de vill sälja handskar också? ;)

  SvaraRadera
 3. Skickat ett mail och frågat

  SvaraRadera
 4. Här kommer svaret från Stefan på Concept
  Hej Mattias!

  "Tack för Ert mail & din fråga.
  Vi har två typer av Kettlebells, varav du har testat en variant med räfflor.
  Den andra modellen som Vi har är utan räfflor. Vi säljer idag ca 75 % av kettlebellsen med räfflor....
  Varför? Smaken är som baken helt enkelt, en del gillar räfflor & en del inte.
  Jag själv lider inte av räfflorna, och kan göra alla övningar i mitt program med dem. Men helt klart är det enklare utan räfflor i vissa övningar.
  Så Mattias mitt svar är: att kunden väljer helt enkelt vad de tror passar dem allra bäst! Vi har som sagt båda alternativen....

  Lycka Till med din träning & din blogg som jag tycker är kanon!"

  SvaraRadera