tisdag 27 april 2010

Nu har jag beställt...

Idag beställde jag ett par svarta Five Fingers-skor.
När jag var i Stockholm på Blogger Bootcamp, så tänkte jag köpa ett par på Naturkompaniet. Men väl där så hade de inte min storlek hemma. Storlekarna på dessa skor är förresten inte helt vanliga. Jag har 43 i vanliga fall, men nu har jag beställt strl. 41. Jag tänkte framförallt använda dessa när jag kör Coreklasser och tränar i gymmet, men självklart kommer jag testa att springa ute med dem också.

Jag beställde mitt par på Coacha.se och de kostade där 1150 kr plus 60 kr i frakt, vilket var det billigaste priset jag hittade när jag kollade runt på nätet.

Återkommer med mer när de anländer.

För er som inte vet vad Five Fingers är så kommer här ett utdrag från försöljarens sida. Ni kan också gå in på detta inlägg och kolla artiklar om skorna

FiveFingers följer fotens rörelser perfekt som i ursprungliga tider och ser till at du tränar upp musklerna i foten, till skillnad från iläggssulor där fotens muskler inte kan tränas. Den belastning du får vid gång och löpning tas upp av valven som fjädrar i fötterna Detta gör att belastningen minskas i knän och höfter.

KSO är en nätövertäckt version av tåskon från Fivefingers. Modellen har ett löpande band runt vristen som fästs med kardborre. Insidan är antibakteriellt behandlad för att stå emot dålig lukt. Konstruktionen med sajpad sula och snabbtorkande material gör FiveFingers särskilt lämpliga för alla vattennära aktiviteter som kayaking, segling, aktivt strandliv m.m. Men FiveFingers är också perfekta för lättare löpning, lättare vandring, fitness, yoga eller bara att gå omkring i.

Du har känslan av att gå barfota, men utan att behöva vara rädd för att skada dig på vassa föremål eller stöta i tårna. Foten kan röra sig naturligt, anpassa sig till underlaget och det förstärker den naturliga balansen och kontrollen i rörelserna.

FiveFingers har en tunn Vibram™ sula som följer fotens form, fem individuella tår och en ovansida i luftig stretch. Sulan är försedd med mikroskärning i kontaktytor för ökat grepp på olika underlag och är non marking, d.v.s. lämnar inga märken på t.ex. golv inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar