torsdag 8 april 2010

Dataspel som träning

Ett roligt sätt att träna är att köpa en spelkonsol som har aktiverande spel.

Själv har jag ett Playstation 2 och till det har jag en dansmatta. Använder den inte så ofta, men har gjort det några gånger när jag skall värma upp inför min hemmaträning. Har även Eye-toy, men det har jag faktskt inte använt så mycket.

Är sugen på att skaffa mig ett Wii och deras balansplatta. Testat att spela några av spelen utan balansplatta och de var riktigt roliga. Har hört från andra att spelen med balansplattan är riktigt roliga.
Har ni testat spelen med balansplattan?

 ACE har gjort en undersökning på hur mycket kaloier man förbränner vid träning med Wii Fit. Man testade 6 av aktiviteterna och man kom fram till att man som bäst kom upp i ca 5,5 kcal/min och man låg på ungefär 60% av VO2max (syreupptagning). Då ser man att det kanske inte är den bästa konditionstränande effekten, men eftersom det är en så kul träningsform så tror jag ändå att många skulle må bra av att skaffa ett eget Wii.
Dessurom är det ett bra sätt att få barn och ungdomar att röra på sig
Läs hela testet här

Hade en kund häromdagen som körde rockring på Wii i 10 min flera dagar i veckan och hon tyckte det gav bra resultat och att hon blev svettig av det.1 kommentar:

  1. Håller helt med om att dataspel kommer att ersätta träning för många i framtiden! Tack för kul läsning, tips och videoklipp!

    SvaraRadera