onsdag 20 maj 2015

Träning på nya Utegymmet

Idag körde jag lite rörlighetsövningar och självmassage på lunchen.


Efter jobbet åkte jag till Universitetet då jag läste i tidningen att ÖBO (Örebro Bostäder) hade anlagt ett nytt utomhusgym där. Trodde att det var vid löparbanorna, men när jag kom dit hittade jag inget, men jag frågade då en person som kom i träningskläder och han talade om att det låg borta vid studentbostäderna (vid den stora parkeringen).


Värmde upp med lite balans- och rörlighetsövningar. Testade sedan lite på de olika stationerna. Hoppade bl.a. över hindrena (bilden nedan) och gjorde några marklyft.


Körde sedan 2 varv
4-5 Press med skivstång (tror den var drygt 40 kg).
30+30+15 parallelsving+ varannan hand sving+ parallelsving med battlerope
7-8 Pull-up
10-12 Dip


Efter det körde jag tre varv till med samma övningar, men då med 10 kg viktväst.
Blev då lite färre reps på dips och pull-up.


Avslutade med att köra en serie övningar med ViPR, Viktväst och Snakerope.
Ni ser på videon vad jag körde


Vad tyckte jag då om utegymmet?
Jag gillar nog uterummet vid Naturens hus bättre, men man kan verkligen få ett bra träningspass på detta gym. Gillade att de hade battlerope och skivstångsstationerna är bra om man ligger i närheten av de vikterna (marklyft ca 60 kg, clean/press ca 20 (tror jag)/40 kg. Men som vanligt så kan man inte ändra så mycket vikter utan får ändra hastighet eller repsantal för att göra det tuffare.
Jag är lite skeptiskt till valet av underlag. Man hade valt att använda "träflis" och då blir det gropar på de ställen där man tränar. Hade föredragit grus eller helst någon typ av gummimatta (ev. bara vid stationerna), men det blir kanske dyrare. Kul att man hade ett par ringar, men jag hade önskat att de var lägre eller högre eller helst att man kunde ändra höjden på dem.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar