fredag 22 maj 2015

Nya Foamrollers och dagens träning

Idag var det en ganska lugn dag på jobbet, men alldeles innan jag skulle träna innan lunchen så dök det upp en leverans av gymredskap som vi hade beställt från Träningsspecialisten.

Vi hade beställt ett gäng viktmanchetterpowerbandset (bara 499 kr för 3 st)en tillsats för att göra lyftarbälte till dipsbälte och handtag till gummiband (tunna),


Dessutom köpte vi 6 st nya foamrollers. Vi har rätt många bra foamrollers som är hårda, vilket jag själv gillar. Men en del deltagare på passen tycker de är för hårda framförallt när vi ligger på rygg på dem (på längden) och då köpte vi några som är lite mjukare. Vi har några som är mjuka, men de äldsta är alldeles för mjuka och blir mera platta än runda när man ligger på dem. De nya som vi köpte har en hård kärna och en lite mjukare yttre del, så jag tror det kommer bli kanon.

Såg förresten att de har 10% rabatt på hela sortimentet (förutom några klädmärken), så passa på att kika in i deras webbutik, för de har en hel del bra och roliga redskap (och kosttillskott och annat). Dessutom skickade de med några produkter som jag skall recensera åt dem (kommer inlägg om dessa saker i framtiden). Det var så kul att packa upp dessa saker så jag missade lite av min egen träning.

Har köpt begagnade Sloshballs (kommer skriva mer om dem snart när jag lekt lite med dem) och kom på att jag ville fylla en av dem med vatten, så då försvann det ännu mer av min träningstid.

Så dagens pass blev lite uppvärmningsövningar med balans, rörlighet och lite ViPR.

Körde 3 varv
15/ sida Rotationer i dragapparat med pinne
Rodd i maskin
10x60 kg - 7x65 kg - 8x65 kg

Avslutade med 3 varv så fort som möjligt av (allt med 10 kg viktväst)
6x12 Sidspring med liten slosh ball i famnen
4x12 m Bearwalk
10 kipping pull-up
Det var skönt att äntligen kunna köra lite kipping pull-up igen. Att det dessutom var med 10 kg viktväst var ju kul. Det är en av fördelarna med viktväst jämfört med att köra med vikter hängande i bälte/spännband. Fungera inte lika bra när man kör med kippade övningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar