söndag 10 maj 2015

Att våga ändra sin träning

Man fastnar lätt i att hela tiden träna på samma sätt. Man får helt klart resultat, men man vet ju inte hur bra resultat man skulle kunna få och framförallt inte om skulle må bättre om man tränade på ett annat sätt.

Själv har jag varit ganska fast i att köra 5-8 reps i ett antal set, även om jag rätt ofta lägger till lite snabba crossfitwods för lite mer flås. Nu har jag börjat lägga in lite mer 3D-övningar och rörlighetsövningar. Många av 3D-övningarna är rätt utmattande även om man inte har så jättestor belastning. Jag är helt övertygad om att denna typ av träning kommer att jag mår bättre och att jag kommer få bra resultat. Men det är svårt att släppa tanken på att "vanlig" styrketräning är det som ger bäst resultat på prestationen. Kommer inte helt släppa vanlig gymträning, men lägga in mer 3D-träning.

Nu menar jag inte att man vecka för vecka ska byta träningsprogram eller träningssystem. Ett vanligt fel som många gör (inkl. mig själv) är att man inte fullföljer ett program utan hoppar till ett annat efter någon eller några veckor eller så slår man ihop lite olika program. Men hur som helst ska man inte vara rädd för att ändra sitt träningsprogram för vem vet du kanske hittar något som är bättre.

Läs gärna denna bloggpost av Mattias Hargin som är med i det alpina landslaget. Han bytte träningssätt när det fick väldigt bra för honom. Han gick över till att träna med mer 3D-tänk och mer specifik träning inför hans utmaningar i slalombacken med en av mina idoler inom PT-världen (och min lärare på modul 1 och 2 av 3D-funktionskursen), Andreas Öhgren, och förutom att bli ännu bättre så blev han av med bl.a. sitt ryggont

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar