söndag 3 maj 2015

Mer om konventet

Idag åkte jag till Västerås för att vara med på träningskonventet StarkareVäsrterås.

Började dagen med Functional Moves med Magnus Ringberg som är en av mina favoritinstruktörer. Gillade verklligen detta pass. Passar väldigt bra ihop med 3D-funktionstänket som Serh Ronland och Andreas Ögren lärt mig (mycket av det hade jag även innan). De olika övningarna gjordes med hjälp av kroppsvikt, stepbräda och/eller viktplatta. Fick lite nya ideer.

Nästa pass var Garuda som också hölls av Magnus. Garuda är en blandning mellan pilates, yoga, tai chi och dans.
"Garuda är skapad av James D´Silva, James har arbetat som professionell dansare och koreograf över hela USA och Europa. Genom hela hans karriär har Pilates varit en stor del av hans dagliga träning men efterhand har han även vävt in yoga, gyrotonic, feldenkreis och alexanderteknik för att skapa sin egna unika holistiska träningsform Garuda".
Gillade verkligen detta pass. Passet gick i olika flöden och man kände verkligen hur man fick jobba med framförallt rörlighet i hela kroppen och i alla plan. Detta skulle jag nog må bra av att få in som en daglig träning.


Nästa pass var ViPR med Jenny Ahltin. Här fick vi också jobba i alla möjliga plan och jag fick en del nya ideer på hur jag kan använda ViPR i mina Funktionell Fys-pass.


Efter lunchen var det dags med foamroller med Magnus Ringberg. Detta bar nog dagens höjdpunkt då jag fick massor av nya ideer på hur jag kan ancända foamrollern i rörlighetsträningen. I detta pass använde man mestadels inte foamrollern till att "massera" vävnaden utan mer som hjälp i olika rörlighetsövningar.


5:e passet var X-cage som skulle vara en variant på Crossfit. Nu var det uppdrlat som en cirkelstyrka på 5 stationer och vi körde 1 min per station. Övningarna var boxhopp, viktskivsbärning, burpees med suitcase lyft (2 kettlebell) istället för upphopp, kettlebellsvingar och clean +press med skivstång.
Detta körde vi i 3 varv. Därefter körde vi lite kroppsviktsövningar.
Den första delen av passet gav mig inte tyvärr inte så mycket inspiration och i och med att i princip alla övningar förutom boxhoppet jobbade med greppet så var det det som tog slut mest på mig. Sista varvet körde jag därför 3 pressar på varje clean. Hade gärna sett att man kanske ändrade någon eller några av övningarna varje varv för då skulle man kanske kunnat fått med sig några ideer hem. Däremot fick jag några nya idéer på kroppviktspasset. Detta var det minst roliga passet under dagen.

På det sista passet hade jag tänkt köra Grit Strength, men i och med att det verkade som att det var något liknande X-cage så valde jag att istället ta ett annat pass. Funderade på yoga-passet, men sedan pratade jag med Anna Duberg (som jag åkte med från Örebro) och då kom jag fram till att jag ville testa hennes pass Elementary Dance. Det var superlänge sedan jag gick på aerobic eller något liknande. Ångrar inte valet av klass då detta var väldigt roligt och skönt.
Klassinformationen löd
"Elementary Dance är för den som gillar dansklasser och är sugen på något mer än det vanliga utbudet. Ett sätt att dansa som känns vackert, arbetat och lite mer contemporary. Där kroppen tränas som en dansares och hjärtat får lite mer vingar. Framtaget av Tobias Karlsson och Cecilia Gustafsson".
Tyvärr var vi inte så många på passet vilket verkligen var synd. I och för sig sista klassen och en hel del hade börjat gått hem. Men jag tror att största anledningen tror jag var att det enligt klassbeskrivning (som jag tolkar den) beskrivs som att passet var svårare än ett vanligt dans/aerobicpass. Men jag tyckte inte att det var svårare rent koreografiskt. Sedan kan man som dansare få ut ännu mer av det då man har mycket tolkningsmöjligheter av hur man utför stegen.
Här ser ni en del av passet och hur jag klarar av det (som sagt var det ett tag sedan jag körde något danspass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar