fredag 28 november 2014

Nytt redskap hemma - Pull-up bar


Fick en rabattkupong på Gymgrossiten. Beställde då bl.a. en pull-up bar som man kan sätta i förröppningen. Märket på dörrtrapetsen var Titan och den passar på öppningar mellan 62 cm och 93 cm.

Vet faktiskt inte varför jag inte köpt en sådan förut, då jag verkligen saknat att kunna köra pull-up hemma inomhus (utomhus och i garaget har jag tillgång till det). Satte den nere i tvättstugan där den inte är i vägen och så kan man ju använda den som tvättstreck om det skulle behövas. En annan fördel är att jag kan hänga fast en slynga typ Junglegym XT eller TRX i den och använda den i min hemmaträning. Nackdelen med att sätta den i källaren vid tvättstugan är att det är lite kallt där på vintern, men tanken är ju att jag skall träna och då borde det ju inte vara några problem. Ett annat problem nere i källaren är att det är rätt lågt i tak, vilket gör det lite svårt att samtidigt köra kettlebellövningar över huvudet, men med alla andra övningar blir det perfekt då jag förvarar de flesta träningsredskap i källaren.

Hoppas jag kan träna lite med den i helgen. Kanske skulle man göra ett avtal med mig själv om att jag alltid skall göra 5-7 st pull-up innan jag sätter mig och kollar på TV på kvällen (TV:n är också nere i källaren).

Här lite tips på lite olika pull-upövningar1 kommentar:

  1. Hej. Spänner man fast denna så man slipper skruvar? :)

    SvaraRadera