tisdag 18 november 2014

Hemmaträning

Idag var jag hemma en del av dagen och vabbade och när Elvira sov lunch passade jag på träna lite i köket. Plockade fram 3 olika kettlebells (16, 20 och 22 kg).

Började med att köra Jump-Jop-Hop-DVD:n från Gray Institute, Själva programmet tog ca 20 min.
Vissa kombinationer är riktigt kluriga.

Överkroppen hade ju inte fått så mycket värme av hoppandet så jag körde lite armsvingar och sedan en kettlebell WOD

21-15-9 av (med 16 kg kettlebell)
Kettlebellsvingar
Hö / Vä Kettlebellsnatch
Goblet squat (Front squat)
Hö/ Vä Strikta pressar
Min tid: 9 min 20 s vilket är rätt bra för mig (mitt PB är 9 min 17 s)

Efter det var jag rejält varm i hela kroppen.
3 varv
Enarms axelpress 20 kg + Enarms Push-press 22 kg vä/hö
9+4/8+4 - 9+4/8+4 -
Dips i ett hörn på diskbänken
9 - 8 - 10
Enbens knäböj med händer på stolpe (spalje) för att inte ramla bakåt hö/vä
8/8 - 12/12 - 12/12

Både i pressarna här och i WODen så kände jag mig svagare i höger, trots att jag nu inte känner smärta i den. När jag kör push-press så sänker jag vikten rätt sakta och ser det som en excentrisk träning.
När jag körde enbensknäböj mot stolpe så valde jag att stoppa knät (på böjbenet) mot stolpen så att knät inte kommer framför foten. Det är ju så många tänker (men inte jag och en hel del andra PT) när de gör benböj, men i vanliga fall så låter jag knät gå framför foten då det är det naturligaste. Men nu när jag stoppade knät så upplever jag att övningen blir jobbigare för framförallt sätet än om jag skjuter fram. Hade inte heller fullt djup utan stannade när låret var parallellt med golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar