måndag 10 november 2014

Air video

Har ju som sagt köpt in ett antal DVD-skivor från Gray Institute till jobbet (de har stor rea på dem fram till den 30/11). Har lagt in dem i datorn så att man har en back-up och att man lätt kan ta med sig dem på ettt USB-minne om man vill.

Men då det blir rätt stora filer så fungerar det inte att lägga dem på mobilen (Iphone) om man skulle vilja kolla på dem där (har alltid problem med att den är nästan full). Min lösning på detta problem är att installera en programvara som heter Air video server på min dator och en den tillhörande appen Air Video. Jag kan då via internet se filmerna på min Iphone (förutsatt att min dator är på). Det fungerar riktig Om jag fattat det rätt så skall man också via appen ladda ner komprimerade versioner av filmen på Iphonen så att man även kan se dem offline. Dock inte testat det.

Den nyaste versionen heter Air Video HD och den har jag precis köpt (jag hade förut en äldre version). Den gamla appen fanns i en gratisversion och en betalversion (vilken jag köpte). Den nya appen kostar 22 kr, vilket jag helt klart tycker den är värd

Senast såg jag filmen om höften och den var väldigt intressant. Nu har jag bara ca 50 filmer kvar att kolla på :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar