söndag 9 november 2014

Kettlebellpass på ca 10-12 min

Så här såg kettlebellpasset ut för de som gick på mitt pass i torsdags. Du kör det med en vikt som du kan pressa ca 15 gånger med. De fick alltså köra dessa övningar i 3 varv där det blev färre repetioner för varje varv. På de två övningar där det står hö/vä, så kör man först alla repetioner på ena armen och sedan alla på andra armen (man väljer själv om man vill börja med höger eller vänstrer arm). På pressarna kör man så många reps som möjligt med strikta pressar och sedan går man över till push-press (använda höften) när man inte orkar fler.

Powersvingar innebär att man tar i ordentligt med höften i kettlebellsvingen, men att man sedan bromsar rörelsen (framförallt med latsen) när man når ansiktshöjd. Därefter pressar man aktivt ned kettlebellen. Det innebär att svingarna går rätt snabbt och att man trots den låga vikten får rätt stora krafter att hålla emot i vändningarna.
Testa gärna själv. Självklart kan man köra med andra repstal (t.ex. 21-15-9) eller lägga till ett varv (t.ex. 20-15-10-5) om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar