lördag 29 november 2014

Gymnastik

Fram tills jag var drygt 30 år så höll jag på med truppgymnastik (både som aktiv och som ledare). Jag tävlade på SM nivå i mixklassen (killar och tjejer tävlar tillsammans, men får väl erkänna att konkurrensen inte var lika hård där som i dam och herrklassen). Största tävlingshändelasen var när vi hade tagit oss (Västerås GF som jag tävlade för) vidare till inofficella EM (vi kom 5:). Tyvärr hade jag skadat knät så jag var bara med på friståendedelen, trots att min bästa gren var trampetthoppningen. Saknar den tiden för det var verkligen skönt att kunna kontrollera kroppen så bra som man gjorde då. Lite synd bara att jag inte var lika insatt i träning och kost då för då hade jag antagligen varit ännu bättre. Var alltid lite "knubbig" vilket jag inte anser mig vara nu. Dessutom ör jag nog starkare generellt sett nu även om jag hade bättre spänst då. Hade jag kunnat det som Seth och Andreas lär ut i sin 3D-funktionkurs så hade jag antagligen inte skadat mitt knä heller.
Vet att det är ett gäng gamla gymnaster som tränar på helgerna. Är verkligen sugen på att åka ner och vara med någon gång, men är lite rädd att man skall skada sig.

I veckan såg på filmen här under som visar det svenska damlandslaget när de vann EM 2014. Grymt impomerad av tjejerna. Rent krasst så är det enda varvet som jag skulle kunnat köra när jag var aktiv första varvet på trampetten då de där kör dubbelsträckt volt med 1½-skruv.Här har ni några filmer från min gymnastikkarriär

Det hela började med att vi var ett stort gäng killar som började med gymnastik i Almby GF. Där var jag kvar många år. Så här såg det ut på en av våra uppvisningar (var väl 10-12 år då)

Här tävlar jag på USM i Örebro (ca 8 min in på filmen)


En stor del av gymnastikkarriären (kanske den roligaste tiden) ägnade jag åt att träna med en grupp som kallades Björnligan, där vi mest hade kul och åkte på uppvisningar. Här ser ni en sådan uppvisning.


Här tävlar jag på SM med Västerås GF och vi tar oss vidare till EM (inofficiella). Tyvärr bara med på fristående och sista trampettvarvet. Än idag lite besviken på att jag inte blev uttagen till andra varvet, då jag anser att jag borde haft en plats på det varvet. Som ni ser så har truppgymnastiken utvecklats (vi körde dock mattvarven på ett golv som inte studsar så mycket som det de använder idag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar