söndag 23 november 2014

Kursen och paket från gymgrossisten


Kursen som jag gick i fredags och i lördags var riktigt bra. Vi fick lära oss massor om hur foten och benet skall fungera och vad man kan göra om man inte har den funktion som krävs. Det är ju inte så vanligt att personliga tränare (eller sjukgymnaster, läkare och andra teraupeter) kollar på hur funktionen är i fötterna trots att fötterna position styr så många andra saker i kroppen. Sedan är det ju så att om man löser problemen i fötterna så kommer alla andra problem (t.ex. knä, höft, ländrygg och axlar) i kroppen att lösas men antagligen en hel del av dem blir bättre, men man måste ju även kolla på om det finns andra begränsningar (och det skall man lära sig i de andra sex modulerna).
Rekommenderar alla personliga tränare (och även sjukgymnaster mm) att gå denna kurs, då man får väldigt mycket nya infallsvinklar på träning och rörelsefunktion.
Det går en kurs till i januari, men det fanns bara några platser kvar på den.
Läs mer om kursen på 3D-Funktion


I veckan så fick jag ännu ett prova-på paket från Gymgrossisten. Jag trodde att de hade slutat skicka sådana till mig, men de har bara haft ett uppehåll.

Detta låg i paketet
1 st BCAA 4:1:1 90% från Star Nutrition
1 st Creashock Hardcore från Chained Nutrition
1 st T-shirt
1 st Nyckelband från Chain Nutririon

BCAA (grenade aminosyror) är något som jag använder en del och då framförallt när jag tränar på lunchen efter att ha kört periodisk fasta (16:8). Om jag förstått det rätt så har det en bevisad effekt på muskelbyggande. Smaken på denna BCAA är Lemon/Lime och eftersom jag gillade den smaken från deras Octane (intraworkourdryck) så tror jag det kommer att bli kanon. Denna BCAA innehåller 400 g pulver vilket ger 40 portioner och en burk kostar 249 kr.

Jag har länge tänkt testa kreatin som är en stor andel (ca 3g per protion som är 19 g) i Creashock. Nu är det i och för sig inte lika mycket i detta som det är om man kör en "kreatinkur". Om jag förstått det rätt så skall du då ta 5 g fyra gånger per dag i uppladdningsfasen och sedan 5 g per dag i underhållsfasen. Men i Creashock som är en preworkout (tas ca 20-30 min före träning) så får man ju i varje fall en stor del av det och dessutom koffein (som har bevisad effekt på bättre träningsresultat) och beta-alanin (verkar troligen ha bra effekt också) och diverse aminosyror. Smaken på denna preworkout är Sour Apple. Creashock innehåller 914 g pulver vilket ger 48 portioner och nu är den nedsatt i pris till 269 kr

T-shirten har en ny design som jag tycker bättre om än deras föregående.

Här kan du lyssna på en intressant intervju med Anki Sundin (av Jakob Richloow) där de pratar om kosttillskott (tar bl.a. BCAA, Beta-Alanin och koffein som bl.a. finns i Creashock)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar