måndag 17 november 2014

Grain Brain och nya böcker


För några helger sedan lyssnade jag klart på boken Grain Brain när jag pysslade i trädgården. Väldigt smidigt att lyssna på boken (nackdelen är att jag inte hinner följa lika många podcasts som vanligt). Boken var väldigt intressant och handlar om hur kosten kan påverka vår hjärna. Som titeln kanske ger en föraning om så menar han att spannmål och framförallt gluten inte är det bästa för vår hjärna. Han menar också att hjärnan behöver bra fetter och där finns även mättade fetter med. Tar också upp en hel del om kolesterol och att höga kolesterolvärden inte måste vara dåliga.

Jag tycker det är intressant att läsa om hur just hjärnan kan påverkas av kost och andra saker, Har förut läst Ultramind Solution och det är många tankar som man känner igen i Grain Brain från den boken. En stor anledning till att jag gillar böcker om hjärnan är att jag tycker att jag har lite för dåligt minne med tanke på min ålder. Hoppas väl att jag skall hitta någon lösning på det.

Så nu har jag köpt ännu två böcker i det ämnet och en om hur man skall kunna lösa ryggproblem. Böcker är kul. Ska bara komma på hur man får tid till att läsa dem. Har i och för sig en bok på min Kindle om hur man lär sig läsa snabbare. Kanske skulle läsa den även om det finns andra böcker som jag hellre vill läsa (men om jag läser den så hinner jag kanske läsa fler böcker i framtiden)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar