fredag 2 maj 2014

Träning på Actic Brickebacken

Idag borde jag egentligen vilat om jag skulle lyssnat på kroppen. Har kört rätt många hårda/långa pass denna vecka. Men i och med att jag är själv hemma och har tid till lång träning så blev det ett pass till. Fortsätter att testa gym i Örebro (då tiden finns till att åka runt) och idag blev det Actic i Brickebacken. Förutom gym har de lite gruppträning och en stor fördel är att man även har tillgång till en simbassäng (med rätt varmt vatten). Det är också fri parkering


För många år sedan hade jag core och boxpass där och då blev det ibland träning i gymmet. Tyvärr så har det inte hänt så mycket nytt sedan jag tränade och gymmet känns faktiskt lite slitet. Dessutom finns det i princip inga funktionella redskap förutom någon balansplatta och några balansbollar.

De har 27 st konditionsmaskiner som består av löpband, crosstrainers, trappmaskin, cyklar, sittcyklar, spinningcyklar, roddmaskiner och ski erg (märkena Star Trac, Nautilus, Sports Art och Concept). Det finns TV-apparater i konditionsrummet och om man har egna hörlurar kan man välja vilken kanal man ska lyssna på.

Gymmaskinerna från Nautilus finns i ett rum. Där finns det också en stor fri yta för stretch eller kroppsviktsövningar.
Det finns sedan ett annat rum med fria vikter (upp till 40 kg), ett kryssdrag, bänkpress (2 vanliga och en lutande) och ett gäng maskiner från Nordic Gym.Var lite seg på dagens träning och jag vet inte om det beror på veckans träningsdos eller på att jag blev lite besviken på gymmet.

Hur som helst så såg paset ut såhär

10 min Crosstrainer

Pratade sedan ett bra tag med en trevlig instruktör. Tyvärr tappade jag all värme så det fick bli lite mer uppvärmning

Joint mobilty
3 varv
20 armhävningar
20 benböj
70 steg på händer

3 varv
Bänkpress
12x50 kg - 8x60 kg
Scottcurl med z-stång 30 kg 
7 - 8 - 8
Armlyft åt sidan i dragmaskin 9 kg
Lite känningar i höger axel så mellan varven jobbade jag med den lilla massagebollen på min skuldra. Kändes betydligt bättre efter dessa behandlingar

3 varv
Sned hantelbröstpress 2x27.5 kg
5 - 5 - 6
Enbens liggande lårcurl 15 kg
6/6 - 5/5 - 5/5
Pull-up med omvänt grepp 10 kg
5 - 5 - 5
Körde bara med omvänt grepp på första varvet då jag kände av armbågen trots att jag använde dragkrok. Fungerade bättre med normalt grepp.

3 varv
Viktade dips 20 kg
6 - 7 - 6
Excentriska handledsböjningar (för extentensorerna) höger arm 3 kg
12 - 12 - 15
Reverse crunch på marken
7 - 8 - 8
Crunchen blir betydligt lättare på plant underlag jämfört med lutande som jag brukar göra.
Äntligen börjar jag med rehabövningen som sjukgymnasten ordinerade att köra varje dag (var ju bara 1 vecka seesn jag fick rådet).

Avslutade med lite flåsaktig kombination
Så snabbt som möjligt med 40 kg skivstång
8-6-4-2 av
Thrusters
Skivstångsrodd
Push-press
Burpee marklyft
Marklyft
Min tid: 6 min 23 s
Valde övningar med vilka jag kunde köra med dragkrokarna.

Kände mig lite bättre till mods efter den sista kombinationen.

Avslutade med ca 15 min crosstrainer medans jag skrev klart inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar