måndag 19 maj 2014

Paket från Gymgrossisten och Synefrin


I fredags fick jag ännu ett paket med saker att prova från Gymgrossisten.

Denna gång innehöll paketet
1 Vattenflaska

Blev glad att se att det fanns hela 5 st Goodlife Coconut Dream då detta är min favoritbar. Smakar som godis (vilket man kanske kan se det som fast med mer protein). Gillar även Caramell Coco smaken.

Jag har redan en Smartshake, men den är inte lika stor som den jag fick. Det blir ett bra komplement.

Only One Regular verkar ha en bra sammansättning och man får i sig både B-vitaminer, C-vitmain, D-vitamin (dock inte supermycket) och flera andra vitaminer och även mineraler som t.ex. magnesium, krom, zink och selen. Proteinpulver gör jag av med en hel del och det är inga fel att det är Whey-100.

Det ska bli intressant att se hur Ripped Hardcore Liquid Pommegeanate smakar. I lördags testade jag en Peach-Mango och den var riktigt god och frisk. Vet inte om jag kände mig så mycket piggare. Jag brukar i vanliga fall inte använda energidrycker, men ibland tar jag något tillskott med koffein i innan träning, så jag kommer att testa alla dessa flaskor. Dock så blir det inte mer än en flaska per dag och inte om jag tränar för sent på eftermiddagen.

Det sista tillskottet Synephrine Hardcore är jag lite osäker på om jag kommer testa över huvud taget. Tanken är att det skall vara fettförbrännande genom att minska hungerkänslor. Det skall även fungera uppiggande. Tror helt klart att det fungerar (skall finnas studier på det enligt, Viktvagvisaren.se), men i och med att det kan ge biverkningar som t.ex. hjärtklappning, ökad hjärtrytm, sömnproblem, rastlöshet, svettningar och ångest så hoppar jag nog över detta tillskott. 
Dock står det på livsmedelsverket hemsida att doser på under 40 mg (vilket är dosen i detta tillskott) kan anses som säkert, men jag kommer nog inte att testa det ändå då jag tycker att jag får bra effekt av min periodiska fasta och behöver inte minska min hunger och öka min fettförbränning. "Den individuella känsligheten för synefrin varierar, men en dygnsdos som ligger under c:a 40 mg är sannolikt inte förknippad med hälsofara för vuxna individer. Samtidigt intag av koffein kan öka risken för biverkningar av synefrin liksom av efedrin." (från Livsmedelsverket - Varning för efedrin och synefrin)

Mer citat om biverkningar:
"Efedrin i bantnings- och prestationshöjande medel har under senare år uppmärksammats på grund av inträffade biverkningar, framför allt inom hjärt-kärlområdet men också vad gäller psykiska effekter/förändrat beteende. Synefrin, som har kommit att ersätta efedrin i bantningsprodukter, anses kunna ge samma biverkningar."(från Läkemedelsverket.se - Ifrågasatt innehåll i bantningsmedel och liknande produkter)

Läs mer om Synefrin här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar