söndag 11 maj 2014

Esther Gokhale - Steps to a Pain-free Back

För ett tag sedan läste jag boken 8 Steps to a Pain-free Back som är skriven av Esther Gokhale.
En intressant bok som beskriver hur man skall få en bättre hållning och avlasta sin rygg. Hennes utgångspunkt är hur våra förfäder gick och deras hållning (och även hur vi är som spädbarn). Hon tar upp olika sätt att sitta, ligga och att gå. Hon menar att det många idag anser är bra hållning i själva verket inte är det.
Som vanligt i amerikanska böcker så är det en hel del "success.stories" i boken där olika personer beskriver hur de sluppit sina ryggproblem genom att följa Gohale-metoden. Jag tycker att resonemanget känns ganska vettigt, men tyvärr så är det inte så mycket forskning gjort på det än (om jag fattat det rätt så håller Esther på med att göra studier). Jag har själv inga större problem med min rygg så jag kan inte avgöra om metoden fungerar, men om jag hade ryggproblem skulle jag i varje fall prova metoden för att se hur det. Sen finns det säkert de som har ryggproblem som denna metod inte funkar på (som med det mesta)
Här under ser ni några föreläsningar och intervjuer som hon har på Youtube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar