torsdag 22 maj 2014

Anmäld till PT-konvent i höst


Har precis anmält mig till ett konvent i Jönköping som Concept anordnar
Konventet heter Bewise (och är den 27/9) och det som gjorde att det blev superintressant för mig var att både Andreas Öhgren och Seth Ronland var instruktörer. Båda dessa herrar har jag väldigt stor respekt för. Andreas har jag i och för sig aldrig träffat, men det jag läst av honom har varit bra och så blev han årets PT 2013. Seth har jag gått TRX och Triggerpoint kurser för och också han har blivit årets PT (2011).

Förutom att man kan gå på klasser så erbjuder de en att göra VO2-max test och Tröskeltest för en rabatterad summa. Och så kommer det finnas bra erbjudanden på kläder och redskap.

Det var väldigt svårt att välja vilka klasser man skulle anmäla sig till då de flesta verkade väldigt bra. Synd att det inte var två dagar med samma konvent så att man hade kunnat välja andra klasser den andra dagen.

De här klasserna valde jag
”Ready, Seth, Go!” - Seth Ronland
Seths bästa blandning av funktion, styrka och rörlighet! En fantastisk fusion av ViPR (3-dimensionell träning med belastning,”Loaded movement”), TRX Rip Training och den på svenska marknaden nya produkten Core-Tex! Mycket lämpligt för klienter som är idrottare!

3-dimensionell funktion, ur kroppens synvinkel - Andreas Öhgren
Alla träningsintresserade är ute efter prestation i någon form. Ju mer du vet om kroppens funktion, förebyggande träning, skador och rehab, ju bättre blir du på att få din klient att prestera önskat resultat. I denna workshop tittar vi närmare på kroppen ur dess funktions perspektiv, så att du som PT kan ta din klient närmare sitt mål.

TRX Rehab & Rörlighet - Robert Wärff
TRX Suspension Trainings mångsidighet fungerar ypperligt för den viktiga återhämtningen eller nödvändig rehabilitering. Här får du tipsen och övningarna som gör dig/din PT-klient rustad att komma tillbaka med full kraft igen!

TRX Rip Trainer - Jenny Ahlin
TRX RIP Trainer hjälper dig att förbättra styrka och snabbhet för att leverera resultat och få dig och din klient i form snabbt. Assymmetrisk belastning, balans, koordination, explosivitet, bålstabilitet och styrka tränas vilket gör det till det perfekta träningsredskapet för elitidrottare och fitness-entusiaster såväl som för den som är ny inom träning eller överviktig.

Lyckas som PT! - Andreas Öhgren & Seth Ronland
Vad behöver du kunna för att lyckas nå din klients mål? Hur kan du tänka, träna och leverera PT-träning i världsklass? Hur tänker man om man som PT har t.ex en löpare framför sig, vad tittar man efter då? Fråga någon som vet! På denna workshop tar Årets PT 2011 och Årets PT 2013 dig med på en aha-upplevelse kring hur du kan ta dig själv ytterligare steg framåt! Träning:

Welcome to our playground - Team Be Wise
Släpp loss fullständigt i Europas, och troligen även världens, största showroom för träningsutrustning! En enda stor träningslekplats och ett eldorado för träningsnördar. Vårt Be Wise-team finns på plats för att visa dig om du behöver assistans med repen, klätterväggen, boxningsprogrammet på den laterala crosstrainern, vill att någon tar tid på dig på löparbanan, eller vad du nu önskar. Gå loss och låt dig inspireras, det är det vårt showroom är till för!

Fanns som sagt en hel del andra saker man velat gå på. Fanns några kostföreläsningar som hade varit intressanta.

Andra intressanta föreläsningar/workshops som jag gärna gått på är

Aktiv Senior - Louise Östgaard
Vi blir alla äldre, vad det innebär är olika för var och en av oss. Det vi vet är att devisen ”use it or loose it” är sann i sammanhanget. De aktiva funktioner vi underhåller eller börjar med kommer vi också få behålla, det gäller alla, oavsett ålder. Aktiv Senior går ut på att lära mer om funktionell rörelse och biomekanik så att vi när vi väljer övningar har en plan som utgår från kroppens naturliga rörelse i 3D. Vi pratar också om hur kroppen och rörelser tenderar att förändras med inskränkt fysisk aktivitet och hur det naturliga åldrandet påverkar oss.

Ro! Roddteknik för prestation och resultat - Bo Ekros
 Ofta använder man löpband, crosstrainer eller cykel som uppvärmning, och missar helt det enastående verktyg som roddmaskinen är. Hur ska jag sitta? Hur börjar draget? Låt mannen som sett till att det finns en roddmaskin på i stort sett varje gym i Sverige, visa dig hur du använder den på bästa sätt! Teknik, utförande och funktionalitet står i fokus, och du lär dig grunderna till att effektivisera din och din klients träning.

Triggerpoint Therapy - Robert Wärff
Triggerpoint performance erbjuder dig verktygen att kunna optimera rörlighet, funktion/prestation och ledpositionering genom ett strukturerat upplägg av myofasciella kompressionstekniker. Få en förståelse hur detta kan integreras i träningsrutinen för skadeprevention och bättre återhämtning.

TRX TEAM– Bring your A- game! - Jenny Ahlin
Ett atletiskt träningspass med TRX Suspension Training där du jobbar både individuellt och tillsammans som ett team. Fokus ligger på din hängivenhet till dig själv, din träning och ditt team när det behövs som mest! ”To excel, you must bring your A-game to every single workout!”

Spänst & Plyo - Seth Ronland
Högintensiv träning är idag väldigt populärt. Ofta innehåller den typen av träning en hel del hopp och plyometriskt träning. Varför kan det vara bra? Hur tränar man i så fall och vem behöver träna detta? Seth reder ut begreppen och ger dig verktyg att använda!

FLOWIN - Robert Wärff 
Flowin erbjuder oändliga möjligheter till funktionsanpassade övningar där olika styrkekvaliteter, stabilisering och cardio utmanas. Få en inblick i hur du kan styra din klients belastningsintensitet med steglös progression för att uppnå individuella träningsmål oavsett nivå. Flowin ersätter inte allt annat men är ett utmärkt komplement för de allra flesta.

Polarview - Svagheter, rehabilitering och utveckling - Jaime Palou
Ofta har vi en starkare och en svagare sida. Under denna workshop kommer du med hjälp av Wattbike och deras modell ”Polarview”, kunna hitta och utveckla dina och dina kunders svagheter. Därifrån kommer vi jobba med pedalteknik och skonsam träning. Genom att skapa balans mellan svag och stark benstyrka, lägger du en god grund för fortsatt träning. Vi kommer också att gå igenom Bikefit, dvs. kunna ställa in cykeln för optimalt resultat.

The GRID! - Jenny Ahlin
Integrera The Grid foamroller i din/din klients dagliga träningsrutin! Det kommer göra träningen mer effektiv och samtidigt påskynda återhämtningen och förebygga skador genom att förbättra kvalitén på bindväven samt att vi släpper på spänningar i muskulaturen. The Grid är ett enkelt redskap för alla, motionär som elitidrottare. På denna workshop lär du dig hur du enkelt kan använda The Grid för att både må bättre och öka träningsresultaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar