lördag 24 maj 2014

Hört på gymmet

Härom veckam när jag tränade på Fitness24Seven så hörde jag två yngre killar prata.
Samtalet gick något liknande:

- Åhh, Jag måste köra ben idag. Det är så tråkigt.
- Det skulle jag också behöva som du ser (och jag håller med efter att ha kollat på killen som var rätt vältränad på överkroppen, men benen var inte alls lika vältränade)
- Alltså, 80 % av året så går man ju i långbyxor, så så behövs det ju inte. Men nu så är det ju snart dags att gå på stranden och då är det ju viktigt.

Det är intressant att så många bara tränar för att se bättre ut när de går på stranden.
Vart finns tankarna på vad som är bäst för kroppen, sin hälsa och för att kroppen skall vara funktionell i vardagen?

Självklart förstår jag att många tränar för att se bra ut (till viss del jag själv också), men det är synd att huvudfokuset ligger där.
För min del är träningen (och kosten) ett sätt för mig att må bra och att vara stark i vardagen. Jag tycker dessutom att själva träningen är rolig och ger mig energi på det sättet också. Men jag försöker också se till att min träning är säker och jag försöker lyssna på kroppen så att det blir lagom mycket.
Att inte träna ben, som enligt mig är en av de viktigaste delarna att vara stark i, för att de inte syns under långbyxorna större delen av året är enligt mig helt fel.
Det är samma sak med alla som bara tränar bröst för att det syns och är relativt lätt att få resultat på. Själv tycker jag det är roligare att träna rygg i och med att jag vet att det är något som min hållning och kropp behöver.

Det är likadant med kosten. Alla som skall äta en visst kost för att gå ned i vikt. För min del är det viktigaste att jag äter en kost som jag mår bra av, får energi av och som gör att jag presterar bra. Som t.ex. de som testar LCHF och som säger att det inte fungerar. De har i och för sig fått mer energi och slipper problemen med magen, men i och med att de inte går ned i vikt så fungerar inte kosten. Det blir lte fel i vart fokuset ligger enligt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar