lördag 3 maj 2014

Kokosbollar paleostyle

I veckan gjorde jag ett recept från boken Smarta Sötsaker som blev supergott. Finns hur många recept som helst som jag vill testa från den boken.
 Igår kväll gjorde jag om receptet men la till några saker för att få en egen tvist på den. Blev lika gott om inte godare.

Ingredienser
10 urkärnade dadlar (ca 1 dl)
½ dl hela mandlar
1 dl + 0,5-1 dl kokosflingor
ca 2 msk kokosolja
ca 1 krm vaniljpulver
1 tsk kakao
lite vatten (ca 2 msk kanske)

Hällde i alla ingredienser (utom 0,5-1 dl kokosflingor) i en bunke och körde sedan alltihop med stavmixern.
Det skvätte lite av nötterna, så har man en bra mixer/matberedare så är det att föredra. När jag tänkte efter skulle jag kanske kört nötterna i hackartillsatsen till stavmixern först. Det blev lite småbitar av mandeln kvar, men jag tycker om när det helt plötsligt kommer något som är lite mer crunchy i munnen.
Hällde upp de kokosflingor jag sparat på en tallrik och tog sedan lite smet och rullade till en boll som jag sedan rullade i kokosen. Blev av denna sats 9 st bollar (beror ju på hur stora man gör dem.
Jag provsmakade 1 (eller 2) innan jag satte in dem i frysen. De blir mer lätthanterliga när de är kalla.
Hur som helst superenkelt och supergott! Självklart kan man göra dem utan mandlar om man vill och man skulle nog ha kunnat öka på både vaniljpulver och kakao om man vill det. Jag ville inte ha för mycket chokladsmak, men jag vet att många gillar det så då är det bara att ösa i mer kakao. Det skulle säkert bli gott med lakritspulver istället kakaon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar